Θέματα εντατικής θεραπείας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Αποθετήριο «Κάλλιπος»
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2015 (EL)
Θέματα εντατικής θεραπείας (EL)

Βρεττού, Χαρίκλεια (EL)
Ζακυνθινός, Σπυρίδων (EL)
Zakynthinos, Spyridon (EN)
Vrettou, Charikleia (EN)

Τραμπούλης, Θεόφιλος (EL)
Μεντζελόπουλος, Σπύρος (EL)
Τσιώνης, Ηλίας (EL)
Κάλλιπος (EL)
Kallipos (EN)
Mentzelopoulos, Spyros (EN)
Tsionis, Elias (EN)
Trampoulis, Τheofilos (EN)

Στο προτεινόμενο βιβλίο "Θέματα Εντατικής Θεραπείας" θα παρουσιάζονται με πρακτικό κατά το δυνατόν τρόπο τα βασικότερα κλινικά θέματα που συναντάμε στην μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) αλλά και κατά την αντιμετώπιση του βαρέως πάσχοντος στα επείγοντα και που αφορούν στην κλινική εκτίμηση, τη διάγνωση και τη θεραπευτική αντιμετώπιση του ασθενούς. Σκοπός του βιβλίου είναι να αποτελέσει μια συνοπτική γέφυρα ανάμεσα στα εκτενή συγγράμματα που υπάρχουν σ' αυτό το γνωστικό πεδίο και στις ανάγκες της κλινικής πράξης του φοιτητή και του νέου γιατρού. Στα αρχικά κεφάλαια του βιβλίου θα περιλαμβάνονται η εκτίμηση του βαρέως πάσχοντα, η συνεχής παρακολούθηση των ζωτικών λειτουργιών και των αερίων αίματος και η μηχανική υποβοήθηση της αναπνευστικής και νεφρικής λειτουργίας. Σε επόμενα κεφάλαια θα παρουσιάσουμε ειδικότερα θέματα που θα περιλαμβάνουν, τις ηλεκτρολυτικές διαταραχές, την αναπνευστική ανεπάρκεια, τη σήψη, το σύνδρομο ανεπάρκειας πολλαπλών οργάνων, την αντιμετώπιση του πολυτραυματία και ειδικές καταστάσεις στη ΜΕΘ. Ένα κεφάλαιο θα είναι αφιερωμένο στους αλγορίθμους υποστήρηξης της ζωής και καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης. Στην παρουσίαση κάθε θέματος σημαντικό ρόλο θα παίζουν τα κλινικά παραδείγματα και οι ερωτήσεις. Το βιβλίο θα προυποθέτει γνώσεις φυσιολογίας, παθοφυσιολογίας και παθολογίας και θα απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές στα πλαίσια της κλινικής άσκησης στη ΜΕΘ. (EL)

learningMaterial
book

ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ (EL)
ΠΟΛΥΟΡΓΑΝΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ (EL)
ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΕΡΙΣΜΟΣ (EL)
ΣΗΨΗ (EL)
ΠΟΛΥΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ (EL)
ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ (EL)
Multiorgan Failure (EN)
Mechanical Ventilation (EN)
Sepsis (EN)
Intensive Care (EN)
Respiratory Failure (EN)
Trauma (EN)

Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκων Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

Ελληνική γλώσσα


Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

2015*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.