Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Αποθετήριο «Κάλλιπος»
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοΜετασχηματισμός Z (EL)

Καραμπογιάς, Σεραφείμ (EL)
Karampogias, Serafeim (EN)

Κόλλιας, Στέφανος (EL)
Κάλλιπος (EL)
Kallipos (EN)
Kollias, Stefanos (EN)

Στο Κεφάλαιο 8 ορίζεται ο Mz και ο MMz και να περιγράφονται οι βασικές διαφορές τους,αναφέρονται οι ιδιότητες του Mz και βρίσκεται ο Mz βασικών στοιχειωδών σημάτων. Υπολογίζεται ο αντίστροφος Μz μιας συνάρτησης, χωρίς να καταφεύγουμε στην εξίσωση αντιστροφής. Ορίζεται η συνάρτηση μεταφοράς συστήματος διακριτού χρόνου και οι έννοιες περιοχή σύγκλισης, πόλος και μηδενικό. Επιλύονται γραμμικές εξισώσεις διαφορών με αρχικές συνθήκες με τη βοήθεια του μονόπλευρου μετασχηματισμού z. Προσδιορίζεται η συνάρτηση μεταφοράς ενός ΓΧΑ συστήματος διακριτού χρόνου με τη βοήθεια της εξίσωσης διαφορών, η οποία συνδέει την είσοδο και την έξοδο του συστήματος. Υπολογίζεται η έξοδος ενός συστήματος, το οποίο δεν βρίσκεται απαραίτητα σε κατάσταση ηρεμίας, όταν γνωρίζουμε την είσοδό του και την εξίσωση διαφορών η οποία συνδέει την είσοδο και την έξοδο του συστήματος. Προσδιορίζεται η συμπεριφορά ενός συστήματος από τη θέση των πόλων της συνάρτησης μεταφοράς του στο μιγαδικό επίπεδο. (EL)

learningMaterial
bookChapter

ΚΡΟΥΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΡΙΣΗ (EL)
ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΦΟΘΡΙΕΡ (EL)
ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΛΑΠΛΑΣ (EL)
ΜΕΤΑΣΗΜΑΤΙΣΜΟΣ Ζ (EL)
ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ (EL)
ΣΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ (EL)
ΦΙΛΤΡΑ (EL)
Laplase Transform (EN)
Filters (EN)
Z Transform (EN)
Fourier Transform (EN)
Signals And Systems (EN)

Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκων Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)


Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

2015*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.