Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Αποθετήριο «Κάλλιπος»
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοΜετασχηματισμός Z (EL)

Καραμπογιάς, Σεραφείμ (EL)
Karampogias, Serafeim (EN)

Κόλλιας, Στέφανος (EL)
Κάλλιπος (EL)
Kallipos (EN)
Kollias, Stefanos (EN)

Στο Κεφάλαιο 8 ορίζεται ο Mz και ο MMz και να περιγράφονται οι βασικές διαφορές τους,αναφέρονται οι ιδιότητες του Mz και βρίσκεται ο Mz βασικών στοιχειωδών σημάτων. Υπολογίζεται ο αντίστροφος Μz μιας συνάρτησης, χωρίς να καταφεύγουμε στην εξίσωση αντιστροφής. Ορίζεται η συνάρτηση μεταφοράς συστήματος διακριτού χρόνου και οι έννοιες περιοχή σύγκλισης, πόλος και μηδενικό. Επιλύονται γραμμικές εξισώσεις διαφορών με αρχικές συνθήκες με τη βοήθεια του μονόπλευρου μετασχηματισμού z. Προσδιορίζεται η συνάρτηση μεταφοράς ενός ΓΧΑ συστήματος διακριτού χρόνου με τη βοήθεια της εξίσωσης διαφορών, η οποία συνδέει την είσοδο και την έξοδο του συστήματος. Υπολογίζεται η έξοδος ενός συστήματος, το οποίο δεν βρίσκεται απαραίτητα σε κατάσταση ηρεμίας, όταν γνωρίζουμε την είσοδό του και την εξίσωση διαφορών η οποία συνδέει την είσοδο και την έξοδο του συστήματος. Προσδιορίζεται η συμπεριφορά ενός συστήματος από τη θέση των πόλων της συνάρτησης μεταφοράς του στο μιγαδικό επίπεδο. (EL)

learningMaterial
bookChapter

ΚΡΟΥΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΡΙΣΗ (EL)
ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΦΟΘΡΙΕΡ (EL)
ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΛΑΠΛΑΣ (EL)
ΜΕΤΑΣΗΜΑΤΙΣΜΟΣ Ζ (EL)
ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ (EL)
ΣΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ (EL)
ΦΙΛΤΡΑ (EL)
Laplase Transform (EN)
Filters (EN)
Z Transform (EN)
Fourier Transform (EN)
Signals And Systems (EN)

Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκων Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

Ελληνική γλώσσα


Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

2015*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.