ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ ΤΗΣ ΒΙΟΗΘΙΚΗΣ

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Αποθετήριο «Κάλλιπος»
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ ΤΗΣ ΒΙΟΗΘΙΚΗΣ (EL)

Παπαδοπούλου, Θεοδώρα (EL)
Papadopoulou, Theodora (EN)

Τσινόρεμα, Σταυρούλα (EL)
Ιατρίδης, Αλέξανδρος (EL)
Δεδικούση, Σταματία (EL)
Κάλλιπος (EL)
Kallipos (EN)
Iatridis, Alexandros (EN)
Dedikousi, Stamatia (EN)
Tsinorema, Stavroula (EN)

Το κεφάλαιο αυτό θα καλύψει μετά από μια σύντομη ιστορική αναδρομή τον τρόπο με τον οποίο νοείται η Βιοηθική. Θα δοθούν αρχικά τα φιλοσοφικά πλαίσια της έννοιας "Ηθική" προσπαθώντας να κατανοηθούν τα ηθικά διλήμματα που υπάρχουν (;) και πως μπορεί σε πρώτο στάδιο η φιλοσοφία να μας "απαντήσει" επί αυτών. Θα διερευνηθεί επίσης το ερώτημα κατά πόσο μπορούν να πραγματευτούν αυτά. Ως βάση θα αποτελέσει το σκεπτικό ότι η Βιοηθική αποτελεί ένα διεπιστημονικό εγχείρημα και ως εκ τουτου θα αναπτυχούν οι βασικές μέθοδοι της ηθικής επιχειρηματολογίας και ο ρόλος της Κοινωνιολογίας, της Ιατρικής, του Δικαίου καθώς των βιοηθικών προβλημάτων που εγκύπτουν στο χώρο της δημόσιας πολιτικής. Ερωτήσεις προς διερεύνηση: (σύντομη αναφορά) Έχει η Βιοηθική θεωρητικό ή πρακτικό χαρακτήρα; Εκφράζεται με εμπειρικά δεδομένα; Τι σημαίνει ηθική αυτονομία του ανθρώπου; Δεοντολογική ηθική Θεωρία των συνεπειών Ωφελιμισμός Ηθικός Εγωισμός κλπ (EL)

learningMaterial
bookChapter

ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΗΘΙΚΗ (EL)
ΒΙΟΗΘΙΚΗ (EL)
Applied Ethics (EN)
Bioethics (EN)

Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκων Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

Ελληνική γλώσσα


Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

2015*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.