Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Αποθετήριο «Κάλλιπος»
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοΚατασκευή περιεχομένου (EL)

Βοσινάκης, Σπυρίδων (EL)
Vosinakis, Spyridon (EN)

Χωριανόπουλος, Κωνσταντίνος (EL)
Ψαθά, Ελένη (EL)
Κάλλιπος (EL)
Kallipos (EN)
Psatha, Eleni (EN)
Chorianopoulos, Konstantinos (EN)

Αντικείμενο του κεφαλαίου είναι η ανάπτυξη και διαμόρφωση του περιεχομένου ενός εικονικού κόσμου με τα εργαλεία που παρέχει το OpenSimulator. Αρχικά παρουσιάζεται η δημιουργία και τοποθέτηση απλών αντικειμένων βασισμένων σε βασικά στερεά (prims), η διαμόρφωση του υλικού τους και η ομαδοποίησή τους σε πιο σύνθετες κατασκευές. Στη συνέχεια αναλύονται σε μεγαλύτερο βάθος οι δυνατότητες παραγωγής περίπλοκων μορφών μέσω προσαρμογής των ιδιοτήτων των βασικών στερεών καθώς και η διαδικασία κατασκευής παραμορφώσιμων αντικειμένων. Περιγράφονται τρόποι εισαγωγής εξωτερικών μοντέλων με τη μορφή ειδικών υφών γλυπτών (sculpted textures) αλλά και πολυγωνικών πλεγμάτων. Στο κεφάλαιο αναφέρονται ακόμα μέθοδοι και εργαλεία διαμόρφωσης του αναλγύφου εδάφους και προσαρμογής του φωτισμού του περιβάλλοντος. Στη συνέχεια περιγράφεται η διαδικασία κατασκευής ενσωματώσεων, δηλαδή αντικειμένων που μπορούν να κρατήσουν ή να φορέσουν οι ενσαρκώσεις των χρηστών καθώς και αντικείμενα που τοποθετούνται στην οθόνη (HUD) ως επεκτάσεις της διεπαφής χρήστη. Τέλος, περιγράφεται αναλυτικά η διαδικασία κατασκευής νέων συνθετικών κινήσεων χαρακτήρων που μπορούν να εισαχθούν στο περιβάλλον και να εκτελεστούν κατά τη διάρκεια της αλληλεπίδρασης του χρήστη με τον κόσμο. Τα παραπάνω παρουσιάζονται με αναλυτικά παραδείγματα που μπορεί να επαναλάβει ο αναγνώστης και συμπεριλαμβάνουν πρακτικές οδηγίες για την κατασκευή σύνθετων περιβαλλόντων και αντικειμένων. (EL)

learningMaterial
bookChapter

ΕΙΚΟΝΙΚΟΙ ΚΟΣΜΟΙ (EL)
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (EL)
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (EL)
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ (EL)
ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ (EL)
ΓΡΑΦΙΚΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (EL)
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΕΣΑ (EL)
ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (EL)
ΣΥΝΘΕΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (EL)
Computer Graphics (EN)
Computer Games (EN)
Cultural Heritage (EN)
Simulation (EN)
Social Media (EN)
Education (EN)
Animation (EN)
Virtual Reality (EN)
Virtual Worlds (EN)

Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκων Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

Ελληνική γλώσσα


Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

2015*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.