Η προπονητική της πετοσφαίρισης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Αποθετήριο «Κάλλιπος»
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2015 (EL)
Η προπονητική της πετοσφαίρισης (EL)

Πατσιαούρας, Αστέριος (EL)
Patsiaouras, Asterios (EN)

Κατσαρού, Δήμητρα (EL)
Παπαδόπουλος, Κυριακός (EL)
Αποστολίδης, Νικόλαος (EL)
Κάλλιπος (EL)
Katsarou, Dimitra (EN)
Kallipos (EN)
Papadopoulos, Kyriakos (EN)
Apostolidis, Nikolaos (EN)

Η προπόνηση των αθλητών πετοσφαίρισης αποσκοπεί, αφενός μεν στην βελτίωση του παιχνιδιού της ομάδας, της ομαδικότητας και της ομοιογένειας του παιχνιδιού, αφετέρου δε στην ανάπτυξη και τη βελτίωση των ικανοτήτων του κάθε αθλητή μεμονωμένα, ώστε να εξελιχθεί και ο ίδιος ατομικά σαν παίκτης. Ο προπονητής σε κάθε προπονητική μονάδα θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη του τα προαναφερόμενα επίπεδα. Για να το επιτύχει αυτό ο προπονητής πετοσφαίρισης δεν πρέπει να είναι μόνο ο ειδικός για τις ιδιαίτερες ασκήσεις που απαιτεί το άθλημα, αλλά θα πρέπει ταυτόχρονα να κατέχει και γνώσεις και από άλλα αντικείμενα της αθλητικής επιστήμης όπως, της φυσιολογίας, της διατροφής, της αθλητιατρικής, της αθλητικής ψυχολογίας κλπ. Συνήθως οι προπονητές σε δύσκολες ψυχολογικές καταστάσεις που απαιτούν άμεσες λύσεις στην προπόνηση ή στον αγώνα εφαρμόζουν τεχνικές που γνωρίζουν από την αθλητική ή την προπονητική τους εμπειρία χωρίς να ακολουθούν ένα καθορισμένο σχέδιο και χωρίς να γνωρίζουν επακριβώς τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα των μεθόδων τους. Αυτό το οποίο λείπει είναι ένας συγκεκριμένος οδηγός για τις ενδεικνυόμενες μεθόδους χρησιμοποίησης προπόνησης ανάλογα με την κατηγορία, το φύλο των αθλουμένων και των ψυχολογικών τεχνικών ανάλογα με τις καταστάσεις που συμβαίνουν στην προπόνηση ή τον αγώνα. Για αυτό τον λόγο ενδεικτικά πλάνα προπόνσης θα υπάρχουν στπ τέλος του βιβλίου ώστε να μπορούνε να χρησιμοποιηθούν από κάθε ενδιαφερόμενο-αναγνώστη. (EL)

learningMaterial
book

ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ (EL)
ΠΛΑΝΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ (EL)
ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ (EL)
ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (EL)
Volleyball (EN)
Methodology (EN)
Trianing (EN)
Trainingsplan (EN)

Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκων Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

Ελληνική γλώσσα


Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

2015*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.