Στήριξη τεμαχών πετρώματος

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Αποθετήριο «Κάλλιπος»
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοΣτήριξη τεμαχών πετρώματος (EL)

Σοφιανός, Αλέξανδρος (EL)
Sofianos, Alexandros (EN)

Νομικός, Παύλος (EL)
Κάλλιπος (EL)
Kallipos (EN)
Nomikos, Pavlos (EN)

Η περίπτωση του διακλασμένου πετρώματος αποτελεί σύνθετο πρόβλημα σχεδιασμού. Τούτο οφείλεται στον αριθμό των επιπέδων των ασυνεχειών που είναι δύο ή και περισσότερα. Η ανάλυση της ευστάθειας γίνεται με το σχεδιασμό των στερεογραφικών προβολών των επιπέδων αυτών, τον υπολογισμό της κινούσας δύναμης των τεμαχών, των δυνάμεων αντίστασης, και τέλος της απαιτούμενης στήριξης για την αποτροπή της κατάπτωσής ή ολίσθησής τους. Τούτο απαιτεί τη γνώση των μηχανικών ιδιοτήτων των ασυνεχειών. Δίνονται σχέσεις για τον υπολογισμό της κατάλληλης στήριξης. Εφόσον το εντατικό πεδίο είναι σημαντικό, τούτο δύναται να επηρεάζει, συνήθως προς την πλευρά της οικονομίας, το απαιτούμενο μέγεθος της υποστήριξης, και προς τούτο δίνονται κατάλληλες σχέσεις. Οι χειρωνακτικές επιλύσεις ακολουθούνται από αντίστοιχες με κατάλληλους αριθμητικούς κώδικες. Ακολουθούν λυμένα παραδείγματα ανάλυσης και επιλογής της απαιτούμενης στήριξης, καθώς και προβλήματα εξάσκησης για διάφορες περιπτώσεις υπόγειων ανοιγμάτων. (EL)

learningMaterial
bookChapter

ΧΑΛΥΒΔΙΝΑ ΤΟΞΑ (EL)
ΣΤΡΩΣΙΓΕΝΕΙΣ ΟΡΟΦΕΣ (EL)
ΚΟΠΗ ΚΑΙ ΓΟΜΩΣΗ (EL)
ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΙ ΟΡΘΟΣΤΑΤΕΣ (EL)
ΕΚΤΟΞΕΥΜΕΝΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ (EL)
ΣΤΥΛΟΙ ΠΕΤΡΩΜΑΤΟΣ (EL)
ΑΓΚΥΡΙΑ (EL)
ΣΦΗΝΕΣ (EL)
Cut And Fill (EN)
Shotcrete (EN)
Rock Pillars (EN)
Wedges (EN)
Steel Ribs (EN)
Rockbolts (EN)
Stratified Roofs (EN)

Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκων Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

Ελληνική γλώσσα


Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

2015*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.