Αναπαραγωγή και μετεξέλιξη της ελληνικής πολιτικής κουλτούρας: Ενδείξεις από την πολιτικότητα στην εφηβεία. Νέοι και νέες ως φορείς πολιτικής δράσης πριν και μετά την κρίση.

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Αποθετήριο «Κάλλιπος»
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοΑναπαραγωγή και μετεξέλιξη της ελληνικής πολιτικής κουλτούρας: Ενδείξεις από την πολιτικότητα στην εφηβεία. Νέοι και νέες ως φορείς πολιτικής δράσης πριν και μετά την κρίση. (EL)

Παντελίδου Μαλούτα, Μαρία (EL)
Pantelidou Malouta, Maria (EN)

Κονάχος, Δημήτριος (EL)
Γαζετάς, Νίκος (EL)
Κακεπάκη, Μαρία (EL)
Κάλλιπος (EL)
Kallipos (EN)
Kakepaki, Maria (EN)
Konachos, Dimitrios (EN)
Gazetas, Nikos (EN)

Συγκεκριμενοποίηση στην ελληνική περίπτωση της υπόθεσης που διατυπώθηκε εισαγωγικά, σχετικά με το ρόλο της διαδικασίας κοινωνικοποίησης ως παράγοντα αναπαραγωγής και μετεξέλιξης της ελληνικής πολιτικής κουλτούρας. Αναφορά στους/ις νέους/ες ως ευαίσθητους δείκτες μεταβολών και επικέντρωση στην εφηβεία ως κρίσιμη και ευαίσθητη φάση κοινωνικοποίησης. Παράθεση συγκριτικών στοιχείων της κοινωνικοποιητικής διαδικασίας σε εφήβους 12-15 ετών στην Αθήνα, με αντίστοιχα δείγματα τη δεκαετία του 1980, του 1990 και την πρώτη του 2000.(Από ερευνητικά προγράμματα που διηύθυνα η ίδια). (EL)

learningMaterial
bookChapter

ΦΥΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ (EL)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΑΞΙΕΣ (EL)
ΓΕΝΙΑ (EL)
Political Attitudes (EN)
Values Political Behaviour Gender (EN)
Greek Political Culture Generations (EN)
Socialization (EN)

Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκων Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

Ελληνική γλώσσα


Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

2015*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.