Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Αποθετήριο «Κάλλιπος»
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο



Επιλογή τροφής (EL)
Food selection (EN)

Grivetti, Louis (EL)
Ματάλα, Αντωνία (EL)
Grivetti, Louis (EN)
Matala, Antonia (EN)

Γιαννακούλια, Μαρία (EL)
Ξιφαρά, Φωτεινή (EL)
Κάλλιπος (EL)
Kallipos (EN)
Giannakoulia, Maria (EN)
Xifara, Foteini (EN)

Η τροφική επιλογή είναι φαινόμενο που δύσκολα ερμηνεύεται. Στο κεφάλαιο αυτό αναλύεται πώς στις συνήθειες διατροφής συμπυκνώνονται γεωγραφικοί, κλιματολογικοί και βιολογικοί περιορισμοί, αλλά και κοινωνικές δομές και πρότυπα, ιδεολογίες, επιρροές άλλων πολιτισμών και ιστορικές συγκυρίες. Στο ατομικό επίπεδο, εξετάζονται οι τρέχουσες θεωρίες για τη διαμόρφωση τροφικών αρεσκειών και τροφικών αποστροφών καθώς και ο ρόλος των ευφραντικών και διεγερτικών ιδιοτήτων των τροφίμων. Συζητείται πώς οι διαιτητικές συνήθειες και προτιμήσεις επηρρέαζουνται από τις πολιτισμικές καταβολές, αλλά και τα κοινωνικά και ψυχολογικά κίνητρα που τα άτομα έχουν ενσωματώσει. (EL)

learningMaterial
bookChapter

ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ (EL)
ΤΡΟΦΙΜΑ (EL)
ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΚΑΙΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΡΟΦΗΣ (EL)
ΑΡΕΣΚΕΙΕΣ (EL)
ΓΕΥΣΗ (EL)
ΔΙΑΙΤΑ (EL)
ΜΑΖΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ (EL)
ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (EL)
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ (EL)
Like (EN)
Diet (EN)
Food Aversions (EN)
Child And Food Consumption (EN)
Mass Media (EN)
Evolution (EN)
Popular Culture (EN)
Food Consumption Trends (EN)
Taste (EN)
Foods (EN)

Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκων Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)


Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

2015



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.