Μελέτη οικογενειών περιοδικών λύσεων γύρω από τα τριγωνικά σημεία ισορροπίας στο φωτοβαρυτικό πρόβλημα των τριών σωμάτων

 
This item is provided by the institution :

Repository :
Nemertes
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share



Book (EN)

2008 (EN)

Μελέτη οικογενειών περιοδικών λύσεων γύρω από τα τριγωνικά σημεία ισορροπίας στο φωτοβαρυτικό πρόβλημα των τριών σωμάτων

Κόλλιας, Νικόλαος

Kollias, Nick
Ράγγος, Όμηρος
Ζαγούρας, Χαράλαμπος
Περδίος, Ευστάθιος

The topic of this thesis deals with the Restricted Photogravitational Three Body Problem, which is an unsolved problem in Astrophysics and Celestial Mechanics. Research is carried out concerning the equilibrium points, around which families of periodic solutions can be identified.
Αντικείμενο της παρούσης διπλωματικής εργασίας αποτελεί το Φωτοβαρυτικό Πρόβλημα των Τριών Σωμάτων, ένα άλυτο πρόβλημα που απασχόλησε και εξακολουθεί να απασχολεί τον τομέα των Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και της Κλασικής Αστροφυσικής τουλάχιστον τους τελευταίους δύο αιώνες. Διεξάγεται μελέτη των σημείων ισορροπίας του συστήματος και προσδιορίζονται οικογένειες περιοδικών λύσεων, οι οποίες στην περίπτωσή μας διακρίνονται σε δύο κατηγορίες που χαρακτηρίζονται από το μέγεθος της περιόδου τους.

Book

521
Triangular equilibrium points
Τριγωνικά σημεία ισορροπίας
Φωτοβαρυτικό πρόβλημα των τριών σωμάτων
Photogravitational three body problem


Η ΒΥΠ διαθέτει αντίτυπο της διατριβής σε έντυπη μορφή στο βιβλιοστάσιο διδακτορικών διατριβών που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου της.

Greek

2008-07-23
2008-11-12T09:13:55Z


0



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)