Finite element simulation of drying of agricultural products with volumetric changes

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




1991 (EL)

Finite element simulation of drying of agricultural products with volumetric changes (EN)

Marinos-Kouris, D (EN)
Vagenas, GK (EN)

The kinetics of drying fruit and vegetable foodstuffs are studied using a three-dimensional finite element model. The heat transfer effect is taken into account using an overall heat balance. The shrinkage of the sample during drying is also included in the system of equations. Two types of elements are used for the representation of the three-dimensional domain: the right hexahedral prism and the triangular prism. The model predicts accurately the experimental moisture content of fruits and vegetables. Literature values for the diffusion coefficient and the activation energy of diffusion agree well with those obtained by the finite element model. © 1991. (EN)

journalArticle (EN)

Diffusion Activation Energy (EN)
Vegetables (EN)
Engineering, Multidisciplinary (EN)
Mathematical Techniques - Finite Element Method (EN)
Calerkin's Method (EN)
Food Products (EN)
Fruits (EN)
Mathematics, Interdisciplinary Applications (EN)
drying (EN)
Agricultural Products - Drying (EN)
activation energy (EN)
Mechanics (EN)
shrinkage (EN)
finite elements (EN)
diffusion coefficient (EN)
Mathematical Models (EN)


Applied Mathematical Modelling (EN)

Αγγλική γλώσσα

1991 (EN)

475 (EN)
15 (EN)
0307-904X (EN)
9 (EN)
ISI:A1991GF56100004 (EN)
482 (EN)

BUTTERWORTH-HEINEMANN (EN)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.