δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο



Drying kinetics of onion and green pepper (EN)

Marinos-Kouris, D (EN)
Kiranoudis, CT (EN)
Maroulis, ZB (EN)

N/A (EN)

Drying kinetics were examined by introducing one-parameter empirical mass transfer model, where the characteristic parameter (drying constant), is a function of process variables. The model was tested with data produced in an experimental through dryer, using direct regression analysis. Investigation involved two vegetables (namely, green pepper and onion) and a wide range of characteristic dimensions of samples and air conditions (temperature, humidity, and velocity). The parameters of the model considered were found to be greatly affected by sample characteristic dimension and air temperature. (EN)

journalArticle

Empirical Models (EN)
Mass Transfer (EN)
Drying Kinetics (EN)
EMPIRICAL MODELS (EN)
Drying Constant (EN)
REGRESSION ANALYSIS (EN)
Statistical Methods - Regression Analysis (EN)
Drying - Mathematical Models (EN)
DRYING CONSTANT (EN)
Food Products (EN)
Onion and Green Pepper (EN)

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (EL)
National Technical University of Athens (EN)

Drying Technology (EN)

1992


MARCEL DEKKER INC (EN)



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.