THE EFFECT OF NITRIC-ACID EXTRACTION VARIABLES ON ORANGE PECTIN

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




1992 (EL)

THE EFFECT OF NITRIC-ACID EXTRACTION VARIABLES ON ORANGE PECTIN (EN)

ARAVANTINOSZAFIRIS, G (EN)
OREOPOULOU, V (EN)

Pectin was extracted from dry orange waste with nitric acid. A factorial experimental design was used and the effects of temperature, time and pH of extraction on pectin yield and 'jelly units', ie pectin yield x viscosity of pectin solution were determined. Optimum conditions for pectin extraction are also discussed. According to ash and methoxyl content determinations the product can be classified as low ash and high methoxyl pectin. Its purity expressed as anhydrogalacturonic acid content varied from 68-5 to 75.0 %. (EN)

journalArticle (EN)

ORANGE WASTE (EN)
PECTIN (EN)
PECTIN NITRIC ACID EXTRACTION (EN)
Chemistry, Applied (EN)
Food Science & Technology (EN)
Agriculture, Multidisciplinary (EN)


JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE (EN)

Αγγλική γλώσσα

1992 (EN)

1 (EN)
10.1002/jsfa.2740600120 (EN)
127 (EN)
ISI:A1992KA22700019 (EN)
129 (EN)
60 (EN)
0022-5142 (EN)

JOHN WILEY & SONS LTD (EN)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.