PROTEIN-ISOLATION FROM TOMATO SEED MEAL, EXTRACTION OPTIMIZATION

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο



PROTEIN-ISOLATION FROM TOMATO SEED MEAL, EXTRACTION OPTIMIZATION (EN)

LIADAKIS, GN (EN)
TZIA, C (EN)
THOMOPOULOS, CD (EN)
OREOPOULOU, V (EN)

N/A (EN)

Water extraction of tomato seed meal proteins was studied to find optimal conditions for protein extraction and isolation. A central composite design including temperature, pH, time and water/solids was used and second order models were employed. Optimum conditions were: 50 degrees C, pH 11.5, 20 min and water/solids = 30/1 (v/w). Experimental values were: extraction yield (extracted protein to that in raw material) 66.1%, protein content of product 72.0%, and total protein yield (protein in isolated product to that in raw material) 43.6%. Estimated values were in good agreement with experimental values. Optimum conditions were confirmed by a larger scale experiment. (EN)

journalArticle

YIELD (EN)
PROTEIN EXTRACTION (EN)
WASTES (EN)
OPTIMIZATION (EN)
SEED MEAL (EN)
TOMATO (EN)
WATER (EN)

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (EL)
National Technical University of Athens (EN)

JOURNAL OF FOOD SCIENCE (EN)

1995


INST FOOD TECHNOLOGISTS (EN)



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.