Temperature- and hydration-dependence of molecular mobility in seeds

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο



Temperature- and hydration-dependence of molecular mobility in seeds (EN)

Konsta, AA (EN)
Ratkovic, S (EN)
Laudat, J (EN)
Todorovic, S (EN)
Pissis, P (EN)

N/A (EN)

Broad-band ac dielectric relaxation spectroscopy (DRS) and various techniques of thermally stimulated currents (TSC) have been used to investigate molecular mobility in cereal and legume seeds, over wide ranges of water content and temperature. We focused our interest on the detailed study of the interactions between water and seed constituents. The results are quantitatively discussed, using various concepts dictated by the experimental techniques employed and in relation to the protein and carbohydrate contents of the seeds. In addition, the glass transition in the seeds, freezing and melting of water, and the protonic conduction process have been studied in some detail. © 1996 Akadémiai Kiadó. (EN)

journalArticle

HYDROGELS (EN)
Protonic conductivity (EN)
DIELECTRIC-RELAXATION SPECTROSCOPY (EN)
Thermally stimulated currents (EN)
Glass transition (EN)
THERMALLY STIMULATED DEPOLARIZATION (EN)
Dielectric relaxation spectroscopy (EN)
GLASS-TRANSITION (EN)
Seed hydration (EN)
MOISTURE-CONTENT (EN)
SYSTEMS (EN)
BIOMATERIALS (EN)
DIFFUSION (EN)
POLARIZATION (EN)
WATER (EN)

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (EL)
National Technical University of Athens (EN)

Journal of Thermal Analysis (EN)

1996


JOHN WILEY & SONS LTD (EN)



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.