Characterization of alcohol manufacturing industrial wastes in Greece

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο



Characterization of alcohol manufacturing industrial wastes in Greece (EN)

Vlyssides, AG (EN)
Israilides, CJ (EN)

N/A (EN)

The present paper deals with the characterization of liquid (vinasse) and solid wastes generated from the fermentation and distillery process. Eighty percent of the alcohol is produced in Greece from beet molasses and 20% from cane molasses, raisins, figs, wines and wine lees. For every kg of alcohol produced, the vinasse generated is about 12 kg. The effluent contains high concentration of organics, sulfates and organic nitrogen. (EN)

journalArticle

Wine (EN)
Raisins (EN)
Wine lees (EN)
Cane (EN)
Beet (EN)
Figs (EN)
Alcohol manufacturing (EN)
Vinasse (EN)

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (EL)
National Technical University of Athens (EN)

Fresenius Environmental Bulletin (EN)

1997


INST LEBENSMITTELTECHNOLOGIE ANALYTISCHE CHEMIE (EN)



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.