Kinetics on color changes during drying of some fruits and vegetables

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο



Kinetics on color changes during drying of some fruits and vegetables (EN)

Tsami, E (EN)
Krokida, MK (EN)
Maroulis, ZB (EN)

N/A (EN)

The effect of drying conditions on color changes of apple, banana, carrot and potato during conventional and vacuum drying was investigated. The Hunder color scale parameters redness, yellowness and lightness were used to estimate color changes during vacuum and conventional drying at 50, 70 and 90 degrees C. Air humidity during conventional drying was regulated at 15, 30 and 40%. Air temperature and humidity affected redness and yellowness, but not lightness. A first order kinetic model was fitted to experimental data adequately for both redness and yellowness. The rate of color deterioration was found to increase as temperature increased and air humidity decreased, for both drying methods and all the examined materials. (EN)

journalArticle

banana (EN)
PHYSICAL CHARACTERISTICS (EN)
vacuum drying (EN)
FRESH PORK SAUSAGE (EN)
POTASSIUM LACTATE (EN)
apple (EN)
SODIUM LACTATE (EN)
conventional drying (EN)
REFRIGERATED STORAGE (EN)
SHELF-LIFE (EN)
potato (EN)
BEEF (EN)
carrot (EN)

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (EL)
National Technical University of Athens (EN)

DRYING TECHNOLOGY (EN)

1998


MARCEL DEKKER INC (EN)



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.