Η χρήση μεμβράνης κολλαγόνου ιππείου περικαρδίου για την αποκατάσταση ελλειμμάτων στομάχου. Πειραματική μελετη

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Πέργαμος
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2015 (EL)

Η χρήση μεμβράνης κολλαγόνου ιππείου περικαρδίου για την αποκατάσταση ελλειμμάτων στομάχου. Πειραματική μελετη

Σπηλιόπουλος Κωνσταντίνος (EL)

ΣΚΟΠΟΣ : Η έρευνα αποσκοπεί στον έλεγχο της βιοσυμβατότητας του τεχνητού μοσχεύματος ιππείου περικαρδίου (Peripatch eq sheet) για αποκατάσταση ελλειμμάτων ολικού τοιχώματος του στομάχου. ΜΕΘΟΔΟΣ : Κυκλικά ελλείμματα διαμέτρου περίπου 1,5cm δημιουργήθηκαν στο πρόσθιο τοίχωμα του στομάχου 12 κονίκλων (λευκά κουνέλα – New Zealand rabbits) και εφαρμόστηκε αποκατάσταση με μόσχευμα ιππείου περικαρδίου. Μετά την ευθανασία τα κουνέλια θανατώθηκαν κατά έξι ομάδες σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα (3 ημέρες έως 8 εβδομάδες) και διενεργήθηκε μακροσκοπική αξιολόγηση της περιτοναϊκής κοιλότητας (συμπεριλαμβανομένης της βαθμολόγησης συμφύσεων), ιστολογική εξέταση και έλεγχος μηχανικής σταθερότητας. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ : Όλα τα ζώα επιβίωσαν της χειρουργικής επέμβασης και είχαν φυσιολογική μετεγχειρητική πορεία, χωρίς επιπλοκές έως την ευθανασία. Κανένα από τα μοσχεύματα δεν απέτυχε, συμφύσεις παρατηρήθηκαν σε όλα ζώα και ήταν σημαντικές σε 3 από τα 12 ζώα. Ο έλεγχος πίεσης αστοχίας έδειξε ανθεκτική την αποκατάσταση και επαρκή αντοχή έναντι τοπικής αποτυχίας από τη δεύτερη εβδομάδα. Η ιστολογική εξέταση έδειξε σταδιακό κλείσιμο του σημείου διάτρησης από καλώς οργανωμένο, αγγειακό και δομημένο ινώδες επίπεδο σχηματισμένο στο εξωτερικό του μοσχεύματος, το οποίο υφίστατο αργό υποβιβασμό (EL)

born_digital_thesis
Διδακτορική Διατριβή (EL)
Doctoral Dissertation (EN)


Ελληνική γλώσσα

2015





*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.