Περιβαλλοντική έκθεση και καρκίνος ουροδόχου κύστης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Πέργαμος
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2015 (EL)

Περιβαλλοντική έκθεση και καρκίνος ουροδόχου κύστης

Αντωνόπουλος Χρήστος (EL)

Στην παρουσα εργασια γινεται μια ανασκοπηση της συσχετισης των περιβαλλοντικων παραγοντων κινδυνου και του καρκινου της ουροδοχου κυ στης. Σκοπος, ειναι να εντοπιστουν αυτοι οι παραγοντες , τα ποσοστα κινδυ νου που προσφερουν αλλα και οι μηχανισμοι μεσω των οποιων αυξανουν τον κινδυνο για καρκινο της ουροδοχου κυστης. Εδω και πολλες δεκαετιες γι νονται διαφορες εμπειρικες ερευνες και μια μεγαλη προσπαθεια ανευρεσης εκεινων των παραγοντων που συνδεονται με τον καρκινο της ουροδοχου κυ στης. Χημικοι ρυποι οπως , και τα βαρεα μεταλλα εχουν αναγνωριστει για καρκινογενεση καθως και οι μηχανισμοι μεσω των οποιων γινεται η διασπαση , οπως εισβαλλουν στους οργανισμους των οικοσυστηματων. Σε αυτη την εργασι α γινεται μια εκτενης βιβλιογραφικη ανασκοπηση και αναλυση των περιβαλλοντικων παραγοντων κινδυνου του καρκινου της ουροδοχου κυστης με σω της διεθνης και ελληνικης βιβλιογραφιας. Εντοπιζοντας τους παραγοντες πρωτης γραμμης , καταγραφεται η συμβολη τους στον κινδυνο αναπτυξης του καρκινου ουροδοχου κυστης, εστιαζοντας στο μεριδιο ευθυνης αλλα και στον τοπο οπου εκτιθενται συνηθεστερα οι ανθρωποι. Παρουσιαζονται λοιπον οι καθοριστικοι παραγοντες που προκαλουν καρκινο της ουροδοχου κυστης καθως και γινεται ερευνα για την επαγγελματικη εκθεση σε καποιους απο αυτους τους παραγοντες της βιομηχανιας οπου, οι εργαζομενοι διατρεχουν μεγαλυ τερους κινδυνους εκδηλωσης της νοσου. (EL)

born_digital_postgraduate_thesis
Διπλωματική Εργασία (EL)
Postgraduate Thesis (EN)


Ελληνική γλώσσα

2015





*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.