Συμβολή Των Ειδικών Ασκήσεων Στην Εκμάθηση Του Αλπικού Σκι Των Αρχαρίων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Πέργαμος
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2018 (EL)

Συμβολή Των Ειδικών Ασκήσεων Στην Εκμάθηση Του Αλπικού Σκι Των Αρχαρίων

ΜΠΑΤΑ ΣΟΦΙΑ (EL)
ΚΑΡΑΝΤΖΙΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ (EL)
KARANTZIAS MICHALIS (EN)
BATA SOFIA (EN)

Σκοπός της παρούσας έρευνας ήταν η παρακολούθηση της απόδοσης και της επίδοσης των αρχάριων χιονοδρόμων μετά από 3 ημέρες εξάσκησης που περιείχαν νέες ασκήσεις τεχνικής ελεύθερου σκι (freestyle). Στη συνέχεια έγινε η σύγκριση της επίδοσης των παραπάνω δοκιμαζομένων μεταξύ τους σε δύο τεστ: 1) διαδρομή επιδεξιότητας επί τριγώνου 10m x10m x10m, 2) διαδρομή σλάλομ σε 7 πόρτες. ο δείγμα 20 ασκούμενων προήλθε από δύο ομάδες αρχαρίων χιονοδρόμων: η 1η ομάδα (n = 14) πραγματοποίησε το μάθημα εκμάθησης του σκι με συμβατική τεχνική, ενώ η 2η ομάδα (n = 10) στο μάθημα του σκι διδάχθηκε δύο νέες ασκήσεις με τεχνική του freestyle, συγκεκριμένα πορεία με «όπισθεν» σε διάσταση “V” και την τεχνική βασικών αλμάτων. Η έρευνα έλαβε χώρα στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού το 2017. Μέχρι τη διεξαγωγή των δοκιμασιών-τεστ οι δύο ομάδες της χιονοδρομίας είχαν πρόγραμμα εξάσκησης τριών ημερών. Εφόσον εκτελέστηκε με επιτυχία το πρόγραμμα μαθημάτων και για τις δυο ομάδες ακολούθησαν την διαδικασία των μετρήσεων-τεστ όπου καταγράφηκαν τα αποτελέσματα και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε στατιστική ανάλυση με το στατιστικό πρόγραμμα Excel 2007. Τέλος τα αποτελέσματα της χρονομέτρησης (s) με τις μέσες τιμές της διαδρομής των τεστ, φανερώνουν ότι η ομάδα των ειδικών ασκήσεων του freestyle (πορεία με «όπισθεν» σε διάσταση “V” και τα βασικά άλματα) είχε τους καλύτερους χρόνους (επίδοση), σε σχέση με την ομάδα της συμβατικής τεχνικής, ιδιαίτερα υπήρξε αρκετή διαφορά στα αποτελέσματα του τεστ επί τριγώνου 10m x10m x10m. (EL)
ΟΧΙ (EN)

born_digital_graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

Εκπαίδευση – Αθλητισμός (EL)
Education - Sport science (EN)


Ελληνική γλώσσα

2018





*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.