Νεοπαγανισμός, μαγεία, γυναίκα και φεμινισμός στην Αγγλία και την Αμερική του 20ού αιώνα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Πέργαμος
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2020 (EL)

Νεοπαγανισμός, μαγεία, γυναίκα και φεμινισμός στην Αγγλία και την Αμερική του 20ού αιώνα

Μελετιάδης Βασίλειος (EL)
Meletiadis Vasilis (EN)

Η εργασία πραγματεύεται την ιστορία της μαγείας και του νεοπαγανισμού στην Αγγλία και την Αμερική του εικοστού αιώνα με ιδιαίτερη έμφαση στις φεμινιστικές εκφάνσεις του φαινομένου. Ξεκινώντας από το Ρομαντισμό του 19ου αιώνα και ακολουθώντας την επανεπινόηση της μαγείας και του παγανισμού από τις αρχές του 20ού αιώνα μέχρι τις μέρες μας, η εργασία επιχειρεί να αναδείξει πώς συγκεκριμένες παραδόσεις, πρακτικές και θεωρίες φαντάστηκαν τη γυναίκα και τη σχέση της με το πατριαρχικό γίγνεσθαι. (EL)
This paper attempts to tell the story of magic and neopaganism in England and America in the 20th century, while emphasising on the various feminist instances of the phenomenon. Beginning with 19th century Romanticism and following the re-invention of magic and paganism from the beginning of the 20th century to the present, the paper tries to show how certain traditions, practices and theories imagined women and their relationship with the patriarchal status quo. (EN)

born_digital_postgraduate_thesis
Διπλωματική Εργασία (EL)
Postgraduate Thesis (EN)

Ιστορία (EL)
History (EN)


Ελληνική γλώσσα
Αγγλική γλώσσα

2020





*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.