ΑΣΚΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΜΕΣΩ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




1985 (EL)

ΑΣΚΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΜΕΣΩ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Παπαθανασίου- Παπαϊωάννου, Ζωή

Η ΜΕΡΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ Η (ΑΝΑΔΙ)ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΥΠΟ ΜΟΡΦΗΑΝΩΝΥΜΟΥ ΕΤΑΙΡΙΑΣ (ΑΕ) ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΘΙΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΤΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ. ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΘΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΕΙ Η ΛΗΨΗ ΥΠΟΨΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ AD HOC Η ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΝΝΟΜΗ ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΟ ΟΤΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΔΕΝ ΕΠΙΔΡΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΤΩΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΚΑΤ'ΑΝΑΓΚΗΝ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥΣ. ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ, ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ ΥΠΕΡ ΑΥΤΩΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΡΑΣΕΩΣ (ΔΙΚΑΙΟΠΡΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ) ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ. ΜΟΝΟ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ Ο ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΥΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 105 ΕΙΣ ΝΑΚ, ΟΠΟΤΕ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΣΚΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ 'Η ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ.

PhD Thesis

Νομική Επιστήμη
Social Sciences
Law
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ
ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΩΣ ΦΟΡΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ
Κοινωνικές Επιστήμες
Public enterprises


Ελληνική γλώσσα

1985


National and Kapodistrian University of Athens
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.