Συγχώνευση εμπορικών εταιριών και θεωρία της επιχείρισης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




1986 (EL)

Merger of commercial companies and enterprise theory
Συγχώνευση εμπορικών εταιριών και θεωρία της επιχείρισης

Douvlis, Vasilειος
Δούβλης, Βασίλειος

Η ΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΜΕ ΤΗ ΝΟΜΙΚΗΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ. Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΟΜΩΣ ΝΕΩΝ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ, ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΚΛΠ, ΕΧΕΙ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟ ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ, ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ. ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΞΕΠΗΔΗΣΕ Η ΝΟΜΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ. Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΘΕΩΡΕΙΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΣΥΝΔΕΟΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΚΑΘΕ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΑΠΟΚΤΑ ΝΕΟ ΝΟΗΜΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕ ΝΟΜΙΚΟ ΜΑΝΔΥΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ.ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ Η ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΝΤΙΛΗΠΤΗ ΩΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΑΡΚΕΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΣΕ ΝΟΜΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΕΔΟ. Η ΚΥΡΙΟΤΕΡΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΣΕ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΛΛΩΝ ΕΠΙ ΜΕΡΟΥΣ ΛΥΣΕΩΝ. ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΑΡΚΕΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΣΕ ΝΟΜΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΕΔΟ. Η ΚΥΡΙΟΤΕΡΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΣΕ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΛΛΩΝ ΕΠΙ ΜΕΡΟΥΣ ΛΥΣΕΩΝ.

PhD Thesis

Εμπορικό δίκαιο
Νομική Επιστήμη
Social Sciences
Law
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ
ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ
Commercial law
ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ
Επιχείρηση
Merger
Enterprise
ECONOMIC LAW
Κοινωνικές Επιστήμες
Συγχωνεύσεις
Centralisation
COMMERCIAL COMPANIES
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΠΟΙΗΣΗ


Ελληνική γλώσσα

1986


National and Kapodistrian University of Athens
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.