Α STUDY OF THE ADENOCARCINOMA OF THE UTERINE CORPUS

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




1985 (EL)
ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΔΕΝΟΚΑΡΚΙΝΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ (ΜΕ ΒΑΣΗ ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ)
Α STUDY OF THE ADENOCARCINOMA OF THE UTERINE CORPUS

ΠΡΕΒΕΔΩΡΟΥ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ

THE MATERIAL EXAMINED BY THE LABORATORY OF PATHOLOGY OF THE "ALEXANDRA" HOSPITAL IN ATHENS DURING THE YEARS 1967-1978 HAS BEEN STUDIED AND COMPARED WITH THAT OF THE PREVIOUS TWELVE YEARS. ENDOMETRIAL ADENOCARCINOMA ITS HISTOLOGICAL FORMS, ITS GRADE AND STAGE AND ITS RELATION WITH THE ADENOMATOUS HYPERPLASIA HAS SPECIFICALLY STUDIED; ITS CLINICOPATHOLOGIC CORRELATION WITH THE HISTORIES OF THE SAME CASES HAS BEEN ATTEMPTED.
Η ΜΕΛΕΤΗ ΑΥΤΗ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΚΟΗΘΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟΗΘΗ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΓΕΝΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 1967-1978. ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΥΤΑ ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΚΕΙΝΑ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ 12ΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟΥ "ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ". ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΥΡΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΑΔΕΝΟCA ΤΟΥ ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΟΥ. ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΑΥΤΗ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΤΩΝ ΚΑΚΟΗΘΩΝ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΓΕΝΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΛΑΤΤΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΣ ΤΩΝ ΚΑΚΟΗΘΩΝ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ, ΚΥΡΙΑ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΑΥΤΗΣ. ΜΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΚΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΣΤΗΝ 2Η 12ΕΤΙΑ ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΟΜΩΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΣ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ (ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΤΡΑΧΗΛΟΥ: ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΚΟ ΑΔΕΝΟΚΑΡΚΙΝΩΜΑ: 2.06:1) ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΑΥΤΗΣ. ΠΤΗΧΟΤΕΡΑ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΚΟ ΑΔΕΝΟCA ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ. ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΗΣ ΔΙΗΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΟΥ ΑΠΟ ΑΔΕΝΟ CA ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΟΥΣ. Η ΑΔΕΝΟΜΑΤΩΔΗΣ ΥΠΕΡΠΛΑΣΙΑ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΜΙΑ 10ΕΤΙΑ ΤΗΣ ΑΤΥΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΔΕΝΟCA. ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΗΤΑΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΕΚΝΟΠΟΙΗΣΕΙ. ΚΥΡΙΟ ΚΛΙΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΚΟ ΑΔΕΝΟCA ΗΤΑΝ Η ΜΗΤΡΟΡΡΑΓΙΑ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑΗ ΜΕΤΑΚΛΙΜΑΚΤΗΡΙΑΚΗ.

Παθολογική ανατομία
ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) (EL)
National Documentation Centre (EKT) (EN)

Ελληνική γλώσσα

1985


National and Kapodistrian University of Athens
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ)



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.