ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΗΣ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗΣ ΠΙΕΣΕΩΣ ΤΟΥ ΠΕΟΥΣ ΕΠΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΟΣ

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
1986 (EL)
MEASUREMENT OF THE ARTERIAL SYSTOLIC PENILE PRESSURE IN CASES OF SEXUAL IMPOTENCE
ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΗΣ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗΣ ΠΙΕΣΕΩΣ ΤΟΥ ΠΕΟΥΣ ΕΠΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΟΣ

ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ, ΚΩΣΤΑΚΗΣ

THE PURPOSE OF THE MEASUREMENT OF THE PENILE BLOOD PRESSURE IN PATIENTS WITH SEXUAL PROBLEMS IS TO FIND (IF THE CAUSE IS VASCULAR OR NON-VASCULAR) THE CAUSEOF SEXUAL IMPOTENCE AND THEREAFTER BY FURTHER INVESTIGATION TO FIND THE EXACTCAUSE. FOR THE MEASUREMENT OF THE PENILE BLOOD PRESSURE A 2.5 CM CLIFF IS PLACED AROUND THE BASE OF THE PENIS AND A PROBE OF AN ULTRASONIC MASHINE IS PLACED ON THE DORSAL PENILE ARTERY. THE CUFF IS CONNECTED WITH A MANOMETRE AND A PUMP.
Η ΜΕΤΡΗΣΙΣ ΤΗΣ ΠΙΕΣΕΩΣ ΣΤΟ ΠΕΟΣ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΚΟΠΟΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΑΝΕΥΡΗ ΕΑΝ ΤΟ ΑΙΤΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΓΕΙΑΚΟΝ # ΜΗ ΚΑΙ ΕΑΝ ΤΟ ΑΙΤΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΓΕΙΑΚΟΝ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΣΤΕΡΟ ΕΛΕΓΧΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΗ ΕΝΤΟΠΙΣΗ ΤΟΥ (ΕΚΛΕΚΤΙΚΗ ΑΓΓΕΙΟΓΡΑΦΙΑ) ΕΑΝ ΔΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΓΕΙΑΚΟΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΡΟΒΑΙΝΟΜΕΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΙΟΥ (ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΚΟΝ, ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΝ ΚΛΠ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΙΕΣΕΩΣ ΣΤΟ ΠΕΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟΥ ΥΠΕΡΗΧΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΕΡΟΘΑΛΑΜΟΝ (CUFF) 2.5 CM ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΑΝΟΜΕΤΡΟ ΚΑΙ PUMP.

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΣ
Αγγειοχειρουργική
PENILE-BRACHIAL INDEX
ΜΕΤΡΗΣΙΣ ΤΗΣ ΠΙΕΣΕΩΣ ΤΟΥ ΠΕΟΥΣ
MEASUREMENT OF THE PENILEBLOOD PRESSURE
ΠΕΟ-ΒΡΑΧΙΟΝΙΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) (EL)
National Documentation Centre (EKT) (EN)

Ελληνική γλώσσα

1986


National and Kapodistrian University of Athens
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ)*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.