δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΟΝ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΩΝ
QUALITATIVE AND QUANTITATIVE ESTIMATION OF PRESERVATIVES IN FOOD STUFFS ESTIMATION OF BENZOIC AND SORBIC ACID
Αργυρίδης, Ρένος
1. IT IS POSSIBLE TO PROCEED TO THE QUALITATIVE AND QUANTITATIVE ESTIMATION OF BENZOIC AND SORBIC ACID IN THE FOLLOWING CLASSES OF FOOD STUFFS, TOMATO PRODUCTS, JAMS, JELLIE, BEVERAGES CONTAINING SMALL AMOUNTS OF ALCOHOL, SOFT DRINKS ANDFRUIT JUICES, AFTER PRELIMINARY TREATMENT OF THE SAMPLE STEAM DISTILLATION FROM ACID SOLUTION AND SPECROPHOTOMETRIC DETERMINATION OF DISTILLATE IN UV RANGE IN ACID SOLUTION. 2. THE COMPARISON OF THE ABOVE METHOD WITH THE OFFICIAL SPECTROPHOTOMETRIC METHOD OF THE ADAC WHICH IS APPLICABLE TO THE ABOVE CLASSES OF FOOD STUFFS AND WHICH IS BASED ON THE EXTRACTION OF THE SAMPLE WITH ETHER, PROLONGED PURIFICATION OF THE ETHER EXTRACTS AND MEASURE OF THE ABSORBANCE OF THE ETHER EXTRACTS AT U.V. RANGE GAVE ACCEPTABLE RESULTS.
ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΔΙΑΤΡΙΒΗ ΕΓΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ Ο ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΩΝ ΒΕΝΖΟΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΟΡΒΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ ΣΕ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕ ΜΕΘΟΔΟ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΞΗ ΜΕΘ'ΥΔΡΑΤΜΩΝ. ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΡΟΦΙΜΟΥ 'Η ΠΟΤΟΥ ΚΑΤΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΞΗ ΜΕΘ'ΥΔΡΑΤΜΩΝ. ΣΤΑ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΦΑΣΜΑΤΟΦΩΤΟΜΕΤΡΙΚΗ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΝΑΓΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΙΓΜΑ. Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΥΤΗ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΟΥ ADAS ΤΟΥ ΠΟΣΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΜΕ ΑΙΘΕΡΑ ΕΔΩΣΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ)
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.
Βοηθείστε μας να κάνουμε καλύτερο το OpenArchives.gr.