ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (1684-1774)

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




1993 (EL)

ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (1684-1774)

Χόρτης, Άγγελος

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΑΙΟΚΤΗΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΤΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ, ΤΗΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΛΙΕΙΑΣ, ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΚΑΘΩΣΚΑΙ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (1684-1774), ΜΕ ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΕ ΣΥΝΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ (ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ, ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΥΡΙΑ, ΔΗΛ. ΒΕΝΕΤΙΚΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΥ, ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Κ.Λ.Π.). ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ ΚΑΙ Ο ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ, ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.

PhD Thesis

ΕΜΠΟΡΙΟ-ΝΑΥΤΙΛΙΑ
Κτηνοτροφία
History and Archaeology
Humanities and the Arts
ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ-ΑΛΙΕΙΑ
ΓΑΙΟΚΤΗΣΙΑ
Φορολογία
Ιστορία και Αρχαιολογία
Γεωργία
Ανθρωπιστικές Επιστήμες και Τέχνες


Ελληνική γλώσσα

1993


National and Kapodistrian University of Athens
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.