ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΒΡΟΓΧΙΚΗΣ ΥΠΕΡΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
1994 (EL)
DETECTION OF BRONCHIAL HYPERRESPONSIVENESS IN CHILDREN
ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΒΡΟΓΧΙΚΗΣ ΥΠΕΡΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΖΗΝΩΝΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΣΕ ΔΙΑΚΟΣΙΑ ΔΕΚΑ ΠΑΙΔΙΑ, 182 ΑΣΘΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ 23 ΜΑΡΤΥΡΕΣ, ΜΕΣΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ 9,9 ΧΡΟΝΩΝ (ΑΠΟ 5 ΜΕΧΡΙ 16) ΕΓΙΝΑΝ 240 ΕΙΣΠΝΕΥΣΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΜΕ ΙΣΤΑΜΙΝΗ ΗΜΕΤΑΧΟΛΙΝΗ. ΣΕ 30 ΠΑΙΔΙΑ ΕΓΙΝΕ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΟΣΟ ΜΕ ΙΣΤΑΜΙΝΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΤΑΧΟΛΙΝΗ, ΕΝΩ ΣΕ 86 ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΠΙΡΟΜΕΤΡΗΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΟ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΡΕΣΜΟΥ ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΝΗΣ, ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΟΞΥΓΟΝΟΥ ΔΙΑΔΕΡΜΙΚΑ, ΚΑΙ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ. Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΗΤΑΝ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΙΣΤΑΜΙΝΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΧΟΛΙΝΗΣ ΚΑΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΕΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΤΩΝ 5 ΧΡΟΝΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΣΘΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ (ΣΧ2=30,37 ΚΑΙ P < 0,001). Η ΙΣΤΑΜΙΝΗ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΧΟΛΙΝΗ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΒΡΟΓΧΟΣΥΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ (R=0,72 ΚΑΙ P < 0,001): Η ΔΙΑΔΕΡΜΙΚΗ ΟΞΥΓΟΝΟΜΕΤΡΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗ ΣΠΙΡΟΜΕΤΡΗΣΗ ΣΤΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ Η ΟΞΥΜΕΤΡΙΑ ΚΑΙ Η ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ.

ΒΡΟΓΧΙΚΟ ΑΣΘΜΑ ΠΑΘΟΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ
Βρογχική υπεραντιδραστικότητα
ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΜΕΤΑΧΟΛΙΝΗΣ
ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ
ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΙΣΤΑΜΙΝΗΣ
ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΒΡΟΓΧΙΚΟΥ ΑΣΘΜΑΤΟΣ

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) (EL)
National Documentation Centre (EKT) (EN)

Ελληνική γλώσσα

1994


Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)
Aristotle University Of Thessaloniki (AUTH)*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.