ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΧΥΛΙΣΗΣ ΣΕ ΣΩΡΟΥΣ ΟΞΕΙΔΩΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΩΝ ΝΙΚΕΛΙΟΥ

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
1994 (EL)
HEAP LEACHING SIMULATION OF NICKEL OXIDE ORES
ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΧΥΛΙΣΗΣ ΣΕ ΣΩΡΟΥΣ ΟΞΕΙΔΩΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΩΝ ΝΙΚΕΛΙΟΥ

ΔΗΜΑΚΗ, ΔΗΜΗΤΡΑ

IN THE PRESENT WORK, THE POSSIBILITY OF APPLYING HEAP-LEACHING IN ORDER TO EXTRACT NICKEL AND COBALT FROM POOR NICKEL-OXIDE ORES WAS EXAMINED. HEAP LEACHING WAS SIMULATED BY USING COLUMN LEACHING. ORE HEIGHT IN THE COLUMNS, ACID CONCENTRATION IN LEACH SOLUTION, SOLUTION VOLUME TO ORE WEIGHT RATIO AND GRAIN SIZEOF THE ORE, WERE THE FACTORS STUDIED. A LINEAR MATHEMATICAL MODEL WAS ALSO DERIVED, AS WELL AS LEACH MECHANISH OF ORE "LITHARAKIA".
ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΞΕΤΑΣΘΗΚΕ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΝΙΚΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΚΕΙΝΩΝ ΜΕ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΝΙΚΕΛΙΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ 1%, ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΕΚΧΥΛΙΣΗΣ ΣΕ ΣΩΡΟΥΣ ΜΕΘΕΙΙΚΟ ΟΞΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΠΙΕΣΗ. Η ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΣΤΗΛΕΣ ΕΚΧΥΛΙΣΗΣ. ΜΕΛΕΤΗΘΗΚΕ Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΤΟΥΥΨΟΥΣ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΟΣ, ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΟΞΕΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΛΥΜΑ ΕΚΧΥΛΙΣΗΣ, ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΟΓΚΟΥ ΤΟΥ ΔΙΑΛΥΜΑΤΟΣ ΕΚΧΥΛΙΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΚΚΟΜΕΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ, ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ΤΟ ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΚΡΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΚΧΥΛΙΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΤΕΡΙΤΗ "ΛΙΘΑΡΑΚΙΑ".

Laterites
Κοβάλτιο
Nickel
HEAP LEACHING
ΕΚΧΥΛΙΣΗ ΣΕ ΣΩΡΟΥΣ
Cobalt
Λατερίτες
Νικέλιο

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) (EL)
National Documentation Centre (EKT) (EN)

Ελληνική γλώσσα

1994


Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ)
National Technical University of Athens (NTUA)*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.