ΤΡΙΒΩΛΗΣ-ΔΕΦΑΡΑΝΑΣ-ΒΕΝΤΡΑΜΟΣ. ΤΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΑΙΚΟΙ ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΙ ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ ΤΟΥ 16ΟΥ ΑΙΩΝΑ

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
1989 (EL)
TRE POETI GRECI POPOLAKI A VENETIA NEL CINQUECENTO. TRIVOLIS-DEFARAVIA -VENTRAMO
ΤΡΙΒΩΛΗΣ-ΔΕΦΑΡΑΝΑΣ-ΒΕΝΤΡΑΜΟΣ. ΤΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΑΙΚΟΙ ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΙ ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ ΤΟΥ 16ΟΥ ΑΙΩΝΑ

ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ, ΣΤΕΦΑΝΟΣ

ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΑΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΑΡΧΕΙΑΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΝΤΛΗΜΕΝΟ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ. ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ 16ΟΥ ΑΙΩΝΑ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΥΡΙΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ. ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣΠΡΩΤΗΣ ΕΝΤΥΠΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΘΕΚΑΣΤΑ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΝΤΥΠΩΝ. Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΠΟΥ ΤΥΠΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ 16ΟΥ ΑΙΩΝΑ (Σ.60-71) ΠΕΡΙΕΧΕΙ 69 ΕΚΔΟΣΕΙΣ, 19 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ (ΤΟΥ 1977) ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΟΥ Λ. ΠΟΛΙΤΗ. ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΒΙΟΓΡΑΦΟΥΝΤΑΙ ΕΞΑΝΤΛΗΤΙΚΑ Ο ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΡΙΒΩΛΗΣ, Ο ΜΑΡΚΟΣ ΔΕΦΑΡΑΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΤΖΑΝΕΣ ΒΕΝΤΡΑΜΟΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΕΙΑΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΗΤΑΝ ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΙ, ΑΥΤΟΔΙΔΑΚΤΟΙ Η ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΘΕΤΑΝ ΤΑ ΣΤΙΧΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΤΑ ΜΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΕΝΤΥΠΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ. ΩΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΙΠΟΤΕ ΓΝΩΣΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ, ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΓΡΑΨΑΝ ΤΑ ΣΤΙΧΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ. (ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗΣ)

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) (EL)
National Documentation Centre (EKT) (EN)

Ελληνική γλώσσα

1989


University of Crete (UOC)
Πανεπιστήμιο Κρήτης*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.