Η ΝΟΜΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




1994 (EL)

APPLICATION OF INFORMATION TECHNOLOGY IN THE LEGAL DOMAIN
Η ΝΟΜΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

Τζωρτζόπουλος, Νικόλαος

Η ΔΙΑΤΡΙΒΗ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΩΣ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΑΞΗ ΤΟΣΟ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΟΠΟΥ ΜΕΛΕΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ), ΠΟΥ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ. ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΝΟΜΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑΣ-ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ. ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΑ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΜΕΘΟΔΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΓΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ. ΕΤΣΙ ΔΙΑΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΘΕΩΡΙΑ "Η ΝΟΜΙΚΗ ΟΝΤΟΛΟΓΙΑ" (LEGAL ONTOLOGY) ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ ΩΣ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΓΙΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΑΥΤΟΥ.

PhD Thesis

Νομική Επιστήμη
Social Sciences
Law
ΝΟΜΙΚΗ ΟΝΤΟΛΟΓΙΑ
Κανόνας δικαίου
Computer and Information Sciences
Νομοθεσία
Φυσικές Επιστήμες
Νομολογία
ΝΟΜΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ
Τεχνητή νοημοσύνη
ΤΕΧΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
Κοινωνικές Επιστήμες
Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορική
Natural Sciences
ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ


Ελληνική γλώσσα

1994


Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ)
National Technical University of Athens (NTUA)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.