Η ΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΙΟΥΡΑΣΙΚΟ-ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΚΡΗΤΙΔΙΚΟ. (ΣΤΡΩΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ)

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
1995 (EL)
LA PLATTAFORMA CARBONATICA DEL PARNASSO DURANTE IL GIURASSICO SUPERIORE-CRETACEO INFERIORE. (STRATIGRAFIA ED EVOLUZIONE PALEOGEOGRAFICA)
Η ΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΙΟΥΡΑΣΙΚΟ-ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΚΡΗΤΙΔΙΚΟ. (ΣΤΡΩΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ)

ΚΑΡΡΑΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Η ΔΙΑΤΡΙΒΗ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΩΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΑΚΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΙΟΥΡΑΣΙΚΟ-ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΚΡΗΤΙΔΙΚΟ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΗΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΘΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥΒΩΞΙΤΟΦΟΡΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ. ΟΙ ΑΣΒΕΣΤΟΛΙΘΟΙ ΔΙΣΤΟΜΟΥ (ΚΟΡΥΦΑΙΟΟΞΦΟΡΔΙΟ; - ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΚΙΜΜΕΡΙΔΙΟ - "ΜΕΣΟ" ΠΟΡΤΛΑΝΔΙΟ) ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ 1ΟΥ ΚΑΙ 2ΟΥ ΒΩΞΙΤΙΚΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΟΣ. ΑΝΗΚΟΥΝ Σ'ΑΥΤΟΥΣ: ΟΙ ΑΣΒΕΣΤΟΛΙΘΟΙ ΜΕ CLADOCOROPSIS, (ΦΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ), ΟΙ ΑΣΒΕΣΤΟΛΙΘΟΙ ΜΕ ELLIPSACTINIES (ΦΑΣΗ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ) ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΒΕΣΤΟΛΙΘΟΙ ΜΕ ΠΥΡΙΤΙΟΛΙΘΟΥΣ ΚΑΙ MERCIERELLA? DACICA (ΦΑΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ). ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ: ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΒΥΘΙΣΗΣ - ΙΖΗΜΑΤΟΓΕΝΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΕΠΙΚΛΥΣΗ, ΜΕ ΠΡΟΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΥ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ. ΟΙ ΑΣΒΕΣΤΟΛΙΘΟΙ ΑΜΦΙΣΣΗΣ (ΒΕΡΡΙΑΣΙΟ - ΒΑΡΡΕΜΙΟ) ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΟ ΠΟΡΤΛΑΝΔΙΟ - ΑΠΤΙΟ P.P. ΣΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ) ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ 2ΟΥ ΚΑΙ 3ΟΥ ΒΩΞΙΤΙΚΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΟΣ. ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ: ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ (ΑΜΜΟΑΝΑΧΩΜΑΤΑ), ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΒΥΘΙΣΗΣ, ΣΥΧΝΗ ΑΕΡΟΒΙΑ ΕΚΘΕΣΗ, ΚΑΤΑ ΘΕΣΕΙΣ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΑΛΜΥΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ 8 ΒΙΟΖΩΝΕΣ. Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΛΟΓΕΙ ΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΧΩΡΟΥ, ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΥΛΑΚΟΣ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΚΙΜΜΕΡΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣ ΒΟΡΡΑΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΗΚΕΙ.

ΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ
JURASSIC
MICROFACIES
Κρητιδικό
Παλαιογεωγραφία
Περιβάλλον
Cretaceous
ΙΟΥΡΑΣΙΚΟ
Biostratigraphy
Μικροφάσεις
CARBONATE PLATFORM
Environment
PARNASSUS-GREECE
Βιοστρωματογραφία
ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ
PALAEOGEOGRAPHY

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) (EL)
National Documentation Centre (EKT) (EN)

Ελληνική γλώσσα

1995


National and Kapodistrian University of Athens
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ)*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.