ΔΡΑΣΗ ΒΑΚΤΗΡΙΩΝ ΓΑΛΑΚΤΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΛΕΥΚΟΥΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
1995 (EL)
ΔΡΑΣΗ ΒΑΚΤΗΡΙΩΝ ΓΑΛΑΚΤΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΛΕΥΚΟΥΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

ΠΑΠΡΑΣ, ΑΣΤΕΡΙΟΣ

ΜΕΛΕΤΗΘΗΚΕ Η ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΓΑΛΑΚΤΙΚΩΝ ΒΑΚΤΗΡΙΩΝ ΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ (ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΤΩΝ 100 LT) ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΛΕΥΚΩΝ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ. ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΗΤΑΝ: ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ (17 ΚΑΙ 25 C), ΕΝΕΡΓΟΣ ΟΞΥΤΗΤΑ (PH 3,4 ΚΑΙ 3,9) ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ 0,30 80 ΚΑΙ 150 MG/L. ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΕ ΟΤΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΓΑΛΑΚΤΙΚΩΝ ΒΑΚΤΗΡΙΩΝ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΚΟΟΛΙΚΗ ΖΥΜΩΣΗ. ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΒΑΛΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΑΚΧΑΡΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ (D.)ΓΑΛΑΚΤΙΚΟ ΟΞΥ (ΓΑΛΑΚΤΙΚΗ ΖΥΜΩΣΗ). Η ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ D- ΚΑΙ L- ΓΑΛΑΚΤΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΑΛΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΗΛΟΓΑΛΑΚΤΙΚΗΣ ΖΥΜΩΣΗΣ.ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΓΑΛΑΚΤΙΚΩΝ ΒΑΚΤΗΡΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΜΟΝΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΟΜΟΓΑΛΑΚΤΙΚΑ (L. PLANTARUM, L. CASEI ΚΑΙ PEDIOCOCCUS SP.). ΜΕΛΕΤΗΘΗΚΕ ΕΠΙΣΗΣ ΗΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΣΕ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΘΡΕΠΤΙΚΟ ΜΕΣΟ (MRS-BROTH) ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ 17 ΚΑΙ 25 C, PH 3,4 ΚΑΙ 3,9 ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ 0,30 ΚΑΙ 50 MG/L.

ΓΑΛΑΚΤΙΚΗ ΖΥΜΩΣΗ
ΜΗΛΟΓΑΛΑΚΤΙΚΗ ΖΥΜΩΣΗ

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) (EL)
National Documentation Centre (EKT) (EN)

Ελληνική γλώσσα

1995


National and Kapodistrian University of Athens
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ)*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.