ΜΕΛΕΤΗΘΗΚΕ Η ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΓΑΛΑΚΤΙΚΩΝ ΒΑΚΤΗΡΙΩΝ ΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ (ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΤΩΝ 100 LT) ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΛΕΥΚΩΝ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ. ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΗΤΑΝ: ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ (17 ΚΑΙ 25 C), ΕΝΕΡΓΟΣ ΟΞΥΤΗΤΑ (PH 3,4 ΚΑΙ 3,9) ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ 0,30 80 ΚΑΙ 150 MG/L. ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΕ ΟΤΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΓΑΛΑΚΤΙΚΩΝ ΒΑΚΤΗΡΙΩΝ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΚΟΟΛΙΚΗ ΖΥΜΩΣΗ. ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΒΑΛΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΑΚΧΑΡΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ (D.)ΓΑΛΑΚΤΙΚΟ ΟΞΥ (ΓΑΛΑΚΤΙΚΗ ΖΥΜΩΣΗ). Η ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ D- ΚΑΙ L- ΓΑΛΑΚΤΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΑΛΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΗΛΟΓΑΛΑΚΤΙΚΗΣ ΖΥΜΩΣΗΣ.ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΓΑΛΑΚΤΙΚΩΝ ΒΑΚΤΗΡΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΜΟΝΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΟΜΟΓΑΛΑΚΤΙΚΑ (L. PLANTARUM, L. CASEI ΚΑΙ PEDIOCOCCUS SP.). ΜΕΛΕΤΗΘΗΚΕ ΕΠΙΣΗΣ ΗΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΣΕ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΘΡΕΠΤΙΚΟ ΜΕΣΟ (MRS-BROTH) ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ 17 ΚΑΙ 25 C, PH 3,4 ΚΑΙ 3,9 ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ 0,30 ΚΑΙ 50 MG/L.