Η ΠΛΩΤΙΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΥΠΕΡΒΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
1995 (EL)
Η ΠΛΩΤΙΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΥΠΕΡΒΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ

ΝΤΑΒΑΡΙΝΟΣ, ΠΑΥΛΟΣ

Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ-ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΗ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΦΕΥΓΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ-ΓΕΝΕΤΙΚΗ. Ο ΠΛΑΤΩΝ ΥΠΗΡΞΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΟΥ ΠΛΩΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΟΥ. Ο ΠΛΩΤΙΝΟΣ, ΟΜΩΣ ΑΝΑΝΕΩΣΕ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΝΕ ΤΟ ΠΛΑΤΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΩΝΙΚΗ ΔΥΑΡΧΙΑ ΣΕ ΕΝΙΣΜΟ: ΖΕΥΓΝΥΕΙ ΤΟ ΚΕΝΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΠΛΗ ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΙΣΘΗΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΗΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΤΣΙ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΕΩΡΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΥΣ, ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΤΤΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ. ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΕΙΧΘΕΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ Ο ΠΛΩΤΙΝΟΣ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΤΩΝΙΚΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΕΓΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ, ΟΤΑΝ Η ΨΥΧΗ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΝ, ΟΠΟΥ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ ΟΥΤΕ ΕΠΙΣΤΗΜΗ.

Νούς
ONE(SUPREME BEING)
ΕΝ (ΠΡΩΤΟΝ-ΑΓΑΘΟΝ)
Logos
Υπέρβαση
ΕΚΣΤΑΣΙΣ
Λόγος
LIVING
Soul
EMANATION
EXALTATION
ΒΙΩΜΑ
Nous
Transcedentalism
Ψυχή
ΥΠΕΡΡΟΗ-ΕΛΛΑΜΨΙΣ

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) (EL)
National Documentation Centre (EKT) (EN)

Ελληνική γλώσσα

1995


National and Kapodistrian University of Athens
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ)*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.