ΕΞΙΣΩΣΗ ΛΙΑΠΟΥΝΟΒ ΜΕ ΜΗ ΤΟΠΙΚΕΣ ΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




1995 (EL)

URAVNENYE LYAPOUNOVA DLIA OPERATOROV SH NELOCALNIMI KRAIEVIMI USHLOVIAMI
ΕΞΙΣΩΣΗ ΛΙΑΠΟΥΝΟΒ ΜΕ ΜΗ ΤΟΠΙΚΕΣ ΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Τερσένοβ, Άρης

ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΡΧΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΟΡΙΑΚΩΝ ΤΙΜΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΙΚΕΣ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ ΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΑΝΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΩΣΥ DU/DT = A U(T), T > 0, U(0) = U0 (1). ΕΔΩ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΑΣΤΑΘΕΙΑΣ Κ(Α) ΤΟΥ ΤΕΛΕΣΤΗ Α. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΣΤΗ Α ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΘΕΙ Ο Κ(Α): ΤΩΝ ΛΙΑΠΟΥΝΟΒ, ΜΟΡΣΣ, ΖΕΛΕΝΙΑΚ, ΜΠΕΛΟΒ, ΜΠΕΛΟΝΟΣΟΒ. ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ: ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Η ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΞΙΣΩΣΗΣ ΛΙΑΠΟΥΝΟΒ: A*U + UA = V,(2), ΟΠΟΥ Α,Α* ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟΙ ΤΕΛΕΣΤΕΣ, V=V* > 0. ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΔΙΑΤΡΙΒΗ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΠΟΥ Ο Α ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΙΚΟΣ ΤΕΛΕΣΤΗΣ ΜΕ ΜΗ ΤΟΠΙΚΕΣ ΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. ΒΑΣΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: ΕΑΝ ΤΑ ΦΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΣΤΩΝ Α*Χ ΚΑΙ (-A*Y) ΔΕΝ ΤΕΜΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΥΟΝΤΕΣ ΤΕΛΕΣΤΕΣ R(A*X, Λ) ΚΑΙ R(A*Y, Λ) ΤΩΝ ΤΕΛΕΣΤΩΝ A*XΚΑΙ A*Y ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΥΝΘΗΚΗ, ΤΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗΤΟΥ ΜΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΝΟΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ ΤΗΣ (2) ΔΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ: UU(X) = B / A U(X,Y)U(Y)DY, (3).

PhD Thesis

ΜΗ ΤΟΠΙΚΕΣ ΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ
SPECTRAL THEORY
ΕΞΙΣΩΣΗ LYAPOUNOV
ΦΑΣΜΑΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ
ΔΙΑΦΟΡΙΚΟΙ ΤΕΛΕΣΤΕΣ
LYAPOUNOV'S EQUATION
DIFFERENTIAL OPERATORS
NON-LOCAL BOUNDARY CONDITIONS


Ρωσική γλώσσα

1995


Institutes outside Greece
Ιδρύματα Εξωτερικού




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.