Η σημασία της πολιτικο-στρατιωτικής συνεργασίας στη διαχείριση κρίσεων και οι προσεγγίσεις των διεθνών Οργανισμών (Ο.Η.Ε. – ΝΑΤΟ – Ε.Ε.)

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2010 (EL)

Η σημασία της πολιτικο-στρατιωτικής συνεργασίας στη διαχείριση κρίσεων και οι προσεγγίσεις των διεθνών Οργανισμών (Ο.Η.Ε. – ΝΑΤΟ – Ε.Ε.)

Μεταξάς, Νικόλαος

Μπέλλου, Φωτεινή
Πρόγραμμα Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Διεθνείς Σπουδές

Η διπλωματική εργασία αναλύει τον όρο της πολιτικο-στρατιωτικής συνεργασίας και μελετά τη σημασία που του προσδίδουν ο Ο.Η.Ε., το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση στη διαχείριση κρίσεων. Ως παράδειγμα για την εφαρμογή του όρου στη διαχείριση κρίσεων χρησιμοποιείται η περίπτωση του Αφγανιστάν. Η έννοια της πολιτικο-στρατιωτικής συνεργασίας είναι σημαντική, όπως αναλύεται από τη θεσμική και λειτουργική διάσταση που της έχουν προσδώσει Διεθνείς Οργανισμοί όπως ο Ο.Η.Ε. το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε. Η εφαρμογή της όμως φαίνεται αναποτελεσματική στο παράδειγμα του Αφγανιστάν, λόγω του κατακερματισμού της, των διαφορετικών αρχών και της αδυναμίας συντονισμού τους.
Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2010.

Electronic Thesis or Dissertation
Text

Πολιτικο – στρατιωτική συνεργασία / συντονισμός
Ε.Ε.
Ο.Η.Ε.
Αφγανιστάν
ΝΑΤΟ


Ελληνική γλώσσα

2010-11-26T12:06:18Z
2010


Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.