Η στρατηγική της Λισσαβόνας και το νέο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο.

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2012 (EL)

Η στρατηγική της Λισσαβόνας και το νέο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο.

Ανανιάδης, Παύλος

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας
Βοσκόπουλος, Γεώργιος

Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2012.
Η Κοινωνική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο το κάθε κράτος-μέλος διαμορφώνει την εγχώρια κοινωνική πολιτική. Οι κανονισμοί και οι αποφάσεις της Ένωσης για μια σειρά θεμάτων όπως η απασχόληση, η κοινωνική συνοχή και η επαγγελματική κατάρτιση ισχύουν άμεσα για όλα τα κράτη-μέλη της Ένωσης. Το κοινωνικό αυτό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιδέχεται αλλαγές σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες που ανακύπτουν συνολικά στην Ένωση αλλά και σε κάθε κράτος-μέλος ξεχωριστά. Η Στρατηγική της Λισσαβόνας που στοχεύει στο να καταστήσει την οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως την πιο ανταγωνιστική οικονομία του κόσμου καθώς επίσης και να επιτύχει το στόχο της πλήρους απασχόλησης προ του παρόντος έτους 2010. Οι στόχοι αυτοί της Στρατηγικής της Λισσαβόνας οδήγησαν στη δημιουργία ενός νέου μοντέλου για την κοινωνική πολιτική. Στο παρόν σύγγραμμα θα αναλύσουμε διεξοδικά τους βασικούς άξονες του νέου αυτού κοινωνικού μοντέλου, τους στόχους στους οποίους αποσκοπεί καθώς επίσης και τις διαφορές που πιθανώς να υπάρχουν με την κοινωνική πολιτική της Ένωσης πριν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Λισσαβόνας όπου και συγκροτήθηκε η Στρατηγική της Λισσαβόνας, η οποία και θα αναλυθεί εκτενώς.

Electronic Thesis or Dissertation
Text

Ευρωπαϊκή Ένωση
Κοινωνική πολιτική


Ελληνική γλώσσα

2012
2012-06-21T12:28:28Z


Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.