Εταιρική κοινωνική ευθύνη και σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: το ρυθμιστικό πλαίσιο σε διεθνές και περιφερειακό επίπεδο, η πρακτική σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ο ρόλος των μη κυβερνητικών οργανώσεων.

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2012 (EL)

Εταιρική κοινωνική ευθύνη και σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: το ρυθμιστικό πλαίσιο σε διεθνές και περιφερειακό επίπεδο, η πρακτική σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ο ρόλος των μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Τσαλαμπούνη, Αικατερίνη

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας
Νάσκου-Περράκη, Παρούλα

Στο πλαίσιο της ανάλυσης της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η παρούσα έρευνα επιδιώκει να παρουσιάσει την ανάπτυξη της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης σε συνάρτηση με την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο όπως διαμορφώνεται μέσα από τους διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς, τις μη κυβερνητικές οργανώσεις και τις ίδιες τις επιχειρήσεις. Στόχος της ανάλυσης είναι η διερεύνηση του επιπέδου δέσμευσης των επιχειρήσεων ως προς τις πρακτικές εταιρικής ευθύνης και η αποτελεσματικότητα του παραπάνω πλαισίου. Συγκεκριμένα, αναλύεται η ποιότητα της δέσμευσης σε πρακτικές Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσα από την παρουσίαση καλών πρακτικών αλλά και παραβιάσεων θεμελιωδών δικαιωμάτων από τη δραστηριότητα πολυεθνικών επιχειρήσεων παγκοσμίως. Τέλος γίνεται μια συνοπτική παρουσίαση της σημερινής κατάστασης για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη εν μέσω οικονομικής κρίσης. Μέσα από την ανάλυση αποδεικνύεται πως το πλήθος των μη δεσμευτικών κανόνων και αρχών για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο, δεν συμβάλει επαρκώς για την εξασφάλιση ενός ελάχιστου επιπέδου προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατάσταση η οποία εντείνεται λόγω της παρούσας οικονομικής συγκυρίας, με την παγκόσμια οικονομική κρίση να μετατρέπεται σε κρίση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2012.

Electronic Thesis or Dissertation
Text

Εταιρική κοινωνική ευθύνη
Σεβασμός ανθρωπίνων δικαιωμάτων


Ελληνική γλώσσα

2012-06-22T09:33:52Z
2012


Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.