Μελέτη και υλοποίηση εκπαιδευτικής ρομποτικής διάταξης με χρήση LEGO Mindstorms NXT για εκτέλεση σεναρίων διάσωσης σε τεχνητά περιβάλλοντα.

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2012 (EL)

Μελέτη και υλοποίηση εκπαιδευτικής ρομποτικής διάταξης με χρήση LEGO Mindstorms NXT για εκτέλεση σεναρίων διάσωσης σε τεχνητά περιβάλλοντα.

Ζαραφίδης, Χαράλαμπος

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Ειδίκευσης στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική
Όροβας, Χρήστος

Αντικείμενο της παρούσας εργασίας είναι η διερεύνηση του πεδίου των μαθητικών διαγωνισμών εκπαιδευτικής ρομποτικής και η σκιαγράφηση των δυνατοτήτων της πλατφόρμας εκπαιδευτικής ρομποτικής Lego Mindstorms NXT, μέσω του σχεδιασμού και της ανάπτυξης ενός πρωτότυπου αυτόνομου ρομποτικού οχήματος, ικανού να εκτελεί αποστολές έρευνας και διάσωσης (Rescue), όπως αυτές περιγράφονται στο διεθνή διαγωνισμό ρομποτικής RoboCup Junior. Σαν περιβάλλον προγραμματισμού επιλέχθηκε το Mindstorms NXT-G v2.0, παράλληλα όμως διερευνήθηκε και η χρήση της γλώσσας προγραμματισμού Java (leJOS).
Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2012.

Electronic Thesis or Dissertation
Text

NXT-G
Rescue
Εκπαιδευτική ρομποτική
Διαγωνισμοί ρομποτικής
leJOS
Lego Mindstorms NXT
RoboCup Junior


Ελληνική γλώσσα

2012-09-06T13:40:42Z
2012


Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών.




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.