Μελέτη περιβάλλοντος και πολίτη για την πολιτική του συμμετοχή και την οικολογική του ευαισθησία στην αυγή του 21ου αιώνα.

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2012 (EL)

Μελέτη περιβάλλοντος και πολίτη για την πολιτική του συμμετοχή και την οικολογική του ευαισθησία στην αυγή του 21ου αιώνα.

Σακελλαρίου, Αποστολία

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Δημόσια Διοίκηση Ολικής Ποιότητας
Σκουλάς, Γεώργιος

Στην παρούσα διπλωματική εργασία μελετάται τόσο η εξέλιξη της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ο βαθμός συμβολής της στην οικολογική ευαισθητοποίηση του πολίτη, όσο και η αντίστοιχη εκπαίδευση για την ιδιότητα του πολίτη με στόχο την ενεργό συμμετοχή του. Αναζητούνται τα σημεία σύγκλισης των δύο και κατα πόσο ανατροφοδοτεί η μία την άλλη με στόχο την ενίσχυση και την προαγωγή της ωριμότητας της δημοκρατίας. Τα παραπάνω μελετώνται στο πλαίσιο που διέπεται απο τις αρχές της αειφορίας όπου απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η προσπάθεια συμμετοχής όλων των ενδιαφερομένων και το κοινό συμφέρον αποτελεί κοινό στόχο όλων των συμμετεχόντων. Απαραίτητα χαρακτηριστικά για την επίτευξη των παραπάνω αποτελούν η συμπερίληψη, ο λαϊκός έλεγχος, η δικαιοσύνη, η διαφάνεια των διαδικασιών και η μεταβιβασιμότητα.
Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2012.

Electronic Thesis or Dissertation
Text

Αειφορία
Πολίτης
Εκπαίδευση
Συμμετοχή
Περιβάλλον
Δημοκρατία


Ελληνική γλώσσα

2012
2012-10-04T09:26:24Z


Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.