Η αποτελεσματικότητα της Balanced Scorecard (Ισορροπημένη Κάρτα Επιδόσεων) στον εσωτερικό έλεγχο.

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2012 (EL)

Η αποτελεσματικότητα της Balanced Scorecard (Ισορροπημένη Κάρτα Επιδόσεων) στον εσωτερικό έλεγχο.

Παπαδοπούλου, Λαμπρινή Ελένη

Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων
Καραγιώργος, Θεοφάνης

Στην παρούσα εργασία έγινε μια προσπάθεια εντοπισμού της αποτελεσματικότητας της Balanced Scorecard σε έναν εξειδικευμένο τομέα της εταιρικής διακυβέρνησης, τον Εσωτερικό Έλεγχο. Πραγματοποιήθηκε μια βιβλιογραφική επισκόπηση, ούτως ώστε να τεθούν οι βάσεις, το θεωρητικό πλαίσιο και να προσεγγιστούν εννοιολογικά οι δύο άξονες της έρευνας, η Balanced Scorecard και ο Εσωτερικός Έλεγχος. Ακολούθως, παρουσιάζονται τα αποτελέσματα της πρωτογενούς έρευνας, που ως στόχο είχε τη διερεύνηση του θέματος από τη σκοπιά των Διευθυντών Εσωτερικού Ελέγχου των ελληνικών επιχειρήσεων. Το γενικό συμπέρασμα που προκύπτει ενισχύει την άποψη για τη σημαντική συνεισφορά της Balanced Scorecard στην αξιολόγηση της απόδοσης και ιδιαιτέρως για τη μέτρηση της αποτελεσματικότητας του Εσωτερικού Ελέγχου.
Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2012.

Electronic Thesis or Dissertation
Text

Internal audit
Ισορροπημένη κάρτα επιδόσεων
Εσωτερικός έλεγχος
Balanced scorecard


Ελληνική γλώσσα

2012-10-11T08:46:57Z
2012


Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.