Θέματα ασφάλειας σε πληροφοριακά συστήματα διαδικτύου.

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2012 (EL)

Θέματα ασφάλειας σε πληροφοριακά συστήματα διαδικτύου.

Κλεινός, Αθανάσιος

Πρωτόγερος, Νικόλαος
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική

Στην εποχή που διανύουμε, οι περισσότεροι οργανισμοί βασίζουν πλέον ένα μεγάλο μέρος της λειτουργίας τους σε πληροφοριακά συστήματα, γεγονός που καθιστά την ανάγκη για ασφάλεια ζήτημα ύψιστης σημαντικότητας. Στο διαδίκτυο σημειώνονται καθημερινά ολοένα και περισσότερες επιθέσεις και η προσπάθεια για περιορισμό, και πιο αισιόδοξα για εξάλειψή τους, οδήγησε στην ανάγκη απόκτησης εξειδικευμένης γνώσης για τα γεγονότα που διαδραματίζονται σε ένα δίκτυο. Αν και οι μέθοδοι και τα εργαλεία για την προστασία των συστημάτων βελτιώνονται συνεχώς, ο αριθμός των επιτυχημένων επιθέσεων συνεχώς αυξάνει. Σε αυτό μεγάλο ρόλο παίζει η πολυπλοκότητα των συστημάτων, αλλά και ο αυξανόμενος αριθμός των διαθέσιμων από το διαδίκτυο πόρων. Η παρούσα διπλωματική εργασία πραγματεύεται το θέμα της ασφάλειας των πληροφοριακών συστημάτων, παρουσιάζοντας ταξινομώντας και αναλύοντας τα θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο και εμβαθύνει στις μεθόδους και τις τεχνικές κρυπτογράφησης πραγματοποιώντας συγκριτική ανάλυσή τους.
Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2012.

Electronic Thesis or Dissertation
Text

Ασφάλεια
Πληροφοριακά συστήματα


Ελληνική γλώσσα

2012-10-29T12:09:22Z
2012


Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.