Η ελεκτική ως μέσο πρόληψης της παραποίησης των χρηματοοικονομικών καταστάσεων: η επίδραση της γνώμης του ορκωτού ελεγκτή για τις ελληνικές τράπεζες.

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2012 (EL)

Η ελεκτική ως μέσο πρόληψης της παραποίησης των χρηματοοικονομικών καταστάσεων: η επίδραση της γνώμης του ορκωτού ελεγκτή για τις ελληνικές τράπεζες.

Δαμασκηνίδου, Εκάβη

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Λογιστική & Χρηματοοικονομική
Νεγκάκης, Χρήστος

Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2012.
Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία τις τελευταίες δεκαετίες είναι η αντιμετώπιση λογιστικών καταδολιεύσεων που επιχειρούνται από εταιρείες όλων των μεγεθών. Ο τρόπος αντιμετώπισης αυτών των προβλημάτων συντελείται διαμέσου της Ελεγκτικής και των προσώπων που την εξασκούν. Ωστόσο, παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την καταπολέμηση τέτοιων συμπεριφορών νέα σκάνδαλα δεν παύουν να ξεσπούν, συγκλονίζοντας με το μέγεθός τους την κοινή γνώμη. Στην παρούσα εργασία γίνεται η εξέταση των αιτιών και η ανάλυση των μέτρων που έχουν ληφθεί για την καταπολέμηση του προβλήματος. Η παραπάνω μελέτη συμπληρώνεται με έρευνα, η οποία εξετάζει τους παράγοντες, οι οποίοι επηρεάζουν την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

Electronic Thesis or Dissertation
Text

Παραποίηση χρηματοοικονομικών καταστάσεων
Έκθεση ορκωτού ελεγκτή
Ελληνικές τράπεζες
Εξωτερικός έλεγχος
Λογιστικά σκάνδαλα
Ελεγκτική


Ελληνική γλώσσα

2012-11-24T21:55:50Z
2012


Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.