Ο χρυσός ως μέσο αντιστάθμισης του κινδύνου πληθωρισμού.

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2012 (EL)

Ο χρυσός ως μέσο αντιστάθμισης του κινδύνου πληθωρισμού.

Γεωργουλέτης, Ελευθέριος Γ.

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Λογιστική & Χρηματοοικονομική
Μιχαλόπουλος, Γεώργιος

Στην εργασία αυτή εξετάζεται η αντισταθμιστική ικανότητα του χρυσού έναντι του κινδύνου πληθωρισμού μέσω του ελέγχου ύπαρξης σχέσης συνολοκλήρωσης μεταξύ της τιμής του χρυσού στην αγορά του Λονδίνου και του επιπέδου τιμών τριών αναπτυγμένων χωρών (ΗΠΑ, Γερμανία, Ιαπωνία) όπως αυτό εκφράζεται με το ΔΤΚ. Μετά την παρουσίαση του θεωρητικού πλαισίου της αντιστάθμισης και της αγοράς χρυσού, καθώς και την επισκόπηση βιβλιογραφίας, γίνεται η οικονομετρική ανάλυση με την εκτίμηση ενός ECM για τη βραχυχρόνια σχέση κι ενός απλού γραμμικού υποδείγματος για τη μακροχρόνια σχέση. Η ανάλυση δείχνει ότι τα βραχυχρόνια σοκ είναι επίμονα και η μακροχρόνια σχέση ασθενής, επομένως δεν επιβεβαιώνεται η ευρέως διαδεδομένη άποψη ότι ο χρυσός μπορεί να αντισταθμίσει αποτελεσματικά τον κίνδυνο αγοραστικής δύναμης.
Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2012.

Electronic Thesis or Dissertation
Text

Χρυσός
Πληθωρισμός


Ελληνική γλώσσα

2012
2012-11-28T09:16:37Z


Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.