Ο κλάδος της φαρμακοβιομηχανίας στην Ελλάδα: προβλήματα και προοπτικές.

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2013 (EL)

Ο κλάδος της φαρμακοβιομηχανίας στην Ελλάδα: προβλήματα και προοπτικές.

Ζήσκας, Γιώργος

Δεληπάλλα, Σοφία
Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Οικονομική Επιστήμη

Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2013.
Το θέμα της υγείας απασχολεί ολόκληρο τον κόσμο. Στην συγκεκριμένη μελέτη ασχολούμαστε με τον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας. Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάζονται τα προβλήματα στην αγορά του φαρμάκου και οι πιθανές λύσεις αυτών των προβλημάτων. Επίσης, ασχολούμαστε με την ζήτηση στην φαρμακευτική αγορά. Συγκρίνουμε τις φαρμακευτικές δαπάνες και τις δημόσιες δαπάνες υγείας της Ελλάδας με τις φαρμακευτικές δαπάνες και τις δημόσιες δαπάνες υγείας άλλων χωρών. Επιπροσθέτως, αναλύονται οι παράγοντες που επηρεάζουν τη ζήτηση για φάρμακα και αναφέρονται τα αίτια της αύξησης της φαρμακευτικής δαπάνης στην Ελλάδα μέχρι το 2009.Σε επόμενο κεφάλαιο περιγράφεται ο κλάδος της φαρμακοβιομηχανίας. Οι αυξητικές τάσεις των γενοσήμων είναι ένα σημαντικά θέματα το οποίο εξετάζεται. Κλείνοντας, ένα από τα σοβαρότερα ζητήματα τα οποία μελετάμε είναι οι πολιτικές που ασκεί το κράτος στην αγορά φαρμάκου στην Ελλάδα.

Electronic Thesis or Dissertation
Text

Φαρμακευτική δαπάνη
Φαρμακοβιομηχανία
Δημόσιες δαπάνες υγείας
Γενόσημα
Αγορά φαρμάκου


Ελληνική γλώσσα

2013
2013-03-21T09:02:27Z


Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.