Ο εσωτερικός έλεγχος των τραπεζών και τα Σύμφωνα της Βασιλείας.

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2013 (EL)

Ο εσωτερικός έλεγχος των τραπεζών και τα Σύμφωνα της Βασιλείας.

Μουλαρά, Αγγελική

Ταχυνάκης, Παναγιώτης
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Λογιστική & Χρηματοοικονομική

Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2013.
Στην παρούσα διπλωματική εργασία γίνεται αρχικά μια προσπάθεια μελέτης και ανάλυσης του Εσωτερικού Ελέγχου των Τραπεζών. Η ανάπτυξη και εφαρμογή αποτελεσματικών Συστημάτων Εσωτερικού Ελέγχου, από τις τράπεζες, είναι ίσως ένα από τα ισχυρότερα μέτρα που μπορούν να λάβουν, προκειμένου να περιορίσουν ή και να εξαλείψουν τους κινδύνους και τις απειλές που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση. Εν συνεχεία γίνεται αναφορά στο κύριο όργανο ελέγχου και εποπτείας των πιστωτικών οργανισμών, στην Επιτροπή της Βασιλείας, η οποία μέσα από την ανάληψη μέτρων ρυθμιστικής παρέμβασης, που επιτυγχάνει με την ανάπτυξη των τριών Συμφώνων της (Βασιλεία I, Βασιλεία II, Βασιλεία III), προσπαθεί να προστατέψει τους πιστωτικούς οργανισμούς από τους κινδύνους που εκτίθενται αλλά και να επιτύχει τη σταθεροποίηση και ομαλότητα του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος. Τέλος πραγματοποιείται μια έρευνα, η οποία έχει σαν σκοπό να αναδείξει την σημαντικότητα ύπαρξης και λειτουργίας των Συστημάτων Εσωτερικού Ελέγχου που υιοθετούν οι εγχώριοι πιστωτικοί οργανισμοί.

Electronic Thesis or Dissertation
Text

Τράπεζες
Σύμφωνα Βασιλείας
Εσωτερικός έλεγχος


Ελληνική γλώσσα

2013
2013-04-09T09:39:02Z


Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.