Μελέτη δομών παραλληλισμού Task Parallel Library και ανάπτυξη Parallel Web Crawler σε .Net 4 Visual C#

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2013 (EL)

Μελέτη δομών παραλληλισμού Task Parallel Library και ανάπτυξη Parallel Web Crawler σε .Net 4 Visual C#

Γερονάτσιος, Βασίλειος

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Ειδίκευσης στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική
Μαργαρίτης, Κωνσταντίνος

Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2013.
Ο σκοπός της διπλωματικής εργασίας είναι η παρουσίαση του συντρέχων (concurrent) προγραμματισμού με την χρήση της γλώσσας C# βασισμένη στον προγραμματισμό εργασιών (Task Based Programming) της βιβλιοθήκης Task Parallel Library (TPL) της Microsoft στην έκδοση του framework 4. Για το σκοπό αυτό υλοποιήθηκε μια πρότυπη εφαρμογή και συγκεκριμένα ένας παράλληλος Web Crawler σε περιβάλλον .Net 4 C# κάνοντας χρήση την βιβλιοθήκη (TPL) της Microsoft.Σήμερα οι δύο μεγάλες εταιρείες παραγωγής επεξεργαστών Intel (http://www.intel.com ) και AMD (http://www.amd.com ) (CPUs) προσφέρουν επεξεργαστές με πολλαπλούς πυρήνες για την κατασκευή προσωπικών υπολογιστών ή για έξυπνες συσκευές (Smartphone).Σχεδόν άμεσα ανταποκρίθηκαν και οι εταιρείες παραγωγής λειτουργικών συστημάτων (OS) με την ανανέωση του στο να αξιοποιούν καλύτερα τις δυνατότητες του Hardware. Ωστόσο πολλές εφαρμογές λόγω της πολυπλοκότητας του παράλληλου προγραμματισμού τρέχουν σειριακά χωρίς να κάνουν χρήση τις δυνατότητες που προσφέρει το υλικό. Η εργασία αυτή παρουσιάζει ένα νέο μοντέλο προγραμματισμού βασισμένο στην τεχνολογία της Microsoft και ειδικότερα στην γλώσσα C# το οποίο μας επιτρέπει να γράφουμε παράλληλα προγράμματα για την βέλτιστη αξιοποίηση του υλικού.

Electronic Thesis or Dissertation
Text

Parallel Web Crawler
TPL
Parallel .net 4
PLINQ C#
Parallel C#
Task parallel library


Ελληνική γλώσσα

2012
2013-04-23T07:00:24Z


Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών.




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.