Η Σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη: παρελθόν, παρόν και μέλλον. Προκλήσεις από την παγκοσμιοποίηση σε πολιτικό ιδεολογικό και κοινωνικό επίπεδο. Ανάλυση τεσσάρων σοσιαλιστικών κομμάτων της Ευρώπης.

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2013 (EL)

Η Σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη: παρελθόν, παρόν και μέλλον. Προκλήσεις από την παγκοσμιοποίηση σε πολιτικό ιδεολογικό και κοινωνικό επίπεδο. Ανάλυση τεσσάρων σοσιαλιστικών κομμάτων της Ευρώπης.

Κιζιρίδης, Γεώργιος

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας
Βοσκόπουλος, Γεώργιος

Αντικειμενικός σκοπός και στόχος της παρούσας διπλωματικής εργασίας θα είναι να αποτυπωθεί με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο η προοπτική που έδωσε ως πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό ρεύμα η Σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη όχι μόνο όταν διατυπώθηκε για πρώτη φορά, κυρίως όμως κατά πόσο ήταν σε θέση μέσα από τους διαχρονικούς εκφραστές της να απαντήσει στα μεγάλα ερωτήματα που η ίδια η Ευρώπη έθεσε. Σκοπός είναι να αποσαφηνιστεί σε ποιό βαθμό το μέλλον διαγράφεται ευοίωνο ή δυσοίωνο για τον σοσιαλισμό σε μια Ευρώπη που μονίμως φθείρεται. Έγινε αναφορά στην δημιουργία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, και στην λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά και σε αυτόν του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην εργασία αυτή αναλύεται η έννοια της παγκοσμιοποίησης, όπως επίσης τα θετικά και τα αρνητικά σε ιδεολογικό και πολιτικό επίπεδο. Τέλος στην εργασία θα γίνει μια ολοκληρωμένη παρουσίαση των σοσιαλιστικών κομμάτων της Ευρώπης με έμφαση στο Σοσιαλιστικά Κόμματα της Σουηδίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ελλάδος.
Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2013.

Electronic Thesis or Dissertation
Text

Κόμμα
Σοσιαλδημοκρατία
Ευρώπη
Παγκοσμιοποίηση


Ελληνική γλώσσα

2013
2013-06-05T14:22:46Z


Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.