Επιχειρηματικό σχέδιο για την ίδρυση και τη λειτουργία ηλεκτρονικού φαρμακείου.

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2013 (EL)

Επιχειρηματικό σχέδιο για την ίδρυση και τη λειτουργία ηλεκτρονικού φαρμακείου.

Τζέλου, Αλεξάνδρα

Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στα Πληροφοριακά Συστήματα
Σουμπενιώτης, Δημήτριος

Η εξέλιξη των δικτυακών τεχνολογιών και ειδικότερα του διαδικτύου συμβάλλουν στην ανάπτυξη καινοτόμων δράσεων για την Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα (E-Business) και το Ηλεκτρονικό Εμπόριο (Ε-Commerce) που δίνουν διεξόδους και δυνατότητες χρησιμοποιώντας τα νέα μέσα και τεχνολογίες. Μία από τις νέες χρήσεις του διαδικτύου με συνεχώς αυξανόμενες τάσεις είναι το ηλεκτρονικό εμπόριο. Τα τελευταία χρόνια το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει κάνει την εμφάνισή του και στο χώρο του φαρμάκου, με την δημιουργία διαδικτυακών φαρμακείων, μέσω των οποίων διακινούνται παραφαρμακευτικά προϊόντα, όπως τα συμπληρώματα διατροφής, λόγω των περιορισμών που προκύπτουν από την υπάρχουσα ελληνική νομοθεσία. Στόχος του εγγράφου αυτού είναι η προσέγγιση της Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας από τους εκπαιδευόμενους φαρμακοποιούς και έπειτα να είναι σε θέση να γνωρίζουν τι είναι Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα και το Ηλεκτρονικό Εμπόριο, ποια είναι τα πλεονεκτήματα ενός ηλεκτρονικού καταστήματος και τα προβλήματα που προκύπτουν λόγω της ανασφάλειας των χρηστών. Κυρίως, η διπλωματική αναφέρεται στον τρόπο και στο κόστος δημιουργίας ενός ηλεκτρονικού φαρμακείου ενώ στοχεύει και στην επισήμανση της μεθοδολογίας υποστήριξης της λειτουργίας αυτού. Η μελέτη αυτή αποδεικνύει πως οι καταναλωτές χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για αγορές, οι νομικοί όμως περιορισμοί αποτελούν εμπόδιο στην εξάπλωση της πώλησης φαρμάκων μέσω διαδικτύου. Η θετική στάση για τις αγορές μέσω διαδικτύου οδηγεί στην εκτεταμένη χρήση του ηλεκτρονικού εμπορίου από τις επιχειρήσεις , οι οποίες θα πρέπει να δώσουν έμφαση στη δημιουργία αξιόπιστης εικόνας μέσω διαδικτύου για την προώθηση αγαθών.
Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2013.

Electronic Thesis or Dissertation
Text

Ηλεκτρονικό φαρμακείο
e-Pharmacy


Ελληνική γλώσσα

2013-11-07T07:59:00Z
2013


Πανεπιστήμιο Μακεδονίας




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.