Χρηματοοικονομικές κρίσεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των χωρών: εμπειρική ανάλυση με πολυμεταβλητά GARCH υποδείγματα.

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2013 (EL)

Χρηματοοικονομικές κρίσεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των χωρών: εμπειρική ανάλυση με πολυμεταβλητά GARCH υποδείγματα.

Τσίχλη, Βασιλική

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Λογιστική & Χρηματοοικονομική
Αστερίου, Δημήτριος

Σκοπός της εργασίας αυτής είναι να δει αν υπάρχει μετάδοση της κρίσης από την Ελλάδα προς άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως την Ιταλία και την Ισπανία. Το πρώτο κεφάλαιο αποτελεί το εισαγωγικό κεφάλαιο και αναφερόμαστε στο πότε ξεκίνησαν οι επιστήμονες να ασχολούνται με την μόλυνση. Το δεύτερο κεφάλαιο είναι η βιβλιογραφική ανασκόπηση. Σε αυτό το κεφάλαιο δίνουμε τον ορισμό της χρηματοοικονομικής μόλυνσης και περιγράφουμε τα υποδείγματα που χρησιμοποιούνται στις εμπειρικές έρευνες, λόγω της ασχολίας μας με τα πολυμεταβλητά GARCH υποδείγματα, κάνουμε μία εκτενέστερη αναφορά σε αυτά. Στο τρίτο κεφάλαιο αναλύουμε το δείγμα μας και δίνουμε μερικά περιγραφικά στατιστικά στοιχεία, όπως διαγράμματα για την διαχρονική εξέλιξη των δεικτών μας. Στο τέταρτο κεφάλαιο περιγράφουμε την μεθοδολογία του υποδείγματός μας. Στο πέμπτο κεφάλαιο βρίσκονται τα εμπειρικά αποτελέσματα, τα παρουσιάζουμε και τα αναλύουμε. Το επόμενο κεφάλαιο, το έκτο, είναι τα συμπεράσματα που απορρέουν από τα αποτελέσματα της έρευνάς μας.
Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2013.

Electronic Thesis or Dissertation
Text

Πολυμεταβλητά GARCH υποδείγματα
Financial contagion
Χρηματοοικονομική κρίση


Ελληνική γλώσσα

2013
2013-11-26T08:14:58Z


Πανεπιστήμιο Μακεδονίας




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.